21 Aralık 2008

İzmir'den Karikatürlü Haberler!

GEMİDE SERGİ
Yıl boyunca değişik mekanlarda sergi açmayı sürdüren Mustafa Yıldız, bu kez gemide sergi açtı. Efes Kolejinde, “Sınıf kapılarına”, Manisa Yeni köy’de “Ağaçlarda” sergi açan Yıldız, Marmaris gemisinde düzenlenen Karşıyaka kermesinde mini bir sergiyle yer aldı. Karşıyaka vapur iskelesi yanına demirleyen gemide, el sanatları, hediyelik eşya ve kitap satışının yapıldığı gibi, yazarların imza günleri, söyleşi, müzik dinletisi, portre çizimleri de yapılıyor. Gemi Ocak ayı boyunca da gezilebilecek.

AYDIN DOĞAN VAKFI “25. YIL SERGİSİ”
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması 25’inci Yıl Sergisi, New York ve İstanbul’un ardından İzmirli sanat severlerle buluştu. İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde iki hafta boyunca görülebilecek etkinliğin açılışına, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan,Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ , EBSO Başkanı Tamer Taşkın’ın yanı sıra birçok çizerde katıldı. Sergide İzmirli çizer Ömer Çam’ın karikatürünün bulunması ilgi odağı oldu.Televizyon ve gazetelere söyleşi yapan Çam, yerel yöneticilere Saat Kulesi Karikatürcüler Grubunun etkinliklerini anlattı.

“KUŞ CENNETİ” YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
Bu yıl 2’incisi düzenlenen Kuş cenneti “Kuş Karikatürleri” yarışmasının ödül töreni ve sergisi 13 Ocak 2009’da yapılıyor.Günde ortalama 20 bin kişinin gezdiği Agora alış veriş merkezinde düzenlenecek törene farklı açılış yapmayı düşünüyorlar. Ayrıca yarışma albüm basımı bitmek üzere.

Mustafa Yıldız
mistikyildiz@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder