08 Aralık 2008

Türkiye'nin İlk Karikatürlü Evi Açıldı!



Türkiye'nin İlk Karikatürlü Evi Açıldı!
İzmir’in Karaburun ilçesinde Türkiye’nin bir ilki gerçekleşti.Uzun süredir yapımı sürdürülen Karaburun Belediyesi ve Konak Belediyesinin desteği ile oluşturulan Karikatürlü Evin açılışı yapıldı. İzmirli çizerlerin karma sergisi ile açılan evde karikatürist Kamil Masaracı’nında emeği çok kuşkusuz.
Değişik sanat dallarında sergilerinde açılacağı binada, Karaburunlu çocuklara karikatür kursuda verilecek. İlk dersi Ömer Çam ve Mustafa Yıldız verirken, Kamil Masaracı’da Başöğretmendi.Çocuklara dağıtılan Saat Kulesi ve Sivilce dergilerini inceleyen minik çizerlerin sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Eray Özbek ve Lütfü Çakın çocukların portrelerini çizerken, Sadık Pala sevimli çizgilerini imzalamak için bayağı bir ter döktü.
Karikatür albümleri ve dergilerden oluşan kütüphanenin yanı sıra, Cemal Nadir ustanın orijinal karikatürü bir köşeyi süslüyor.Turhan Selçuk , Semih Balcıoğlu fotoğrafları özel bir bölümde tarama ucu, fırça ve çini mürekkebinin arasında yer almış.
Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçay, Karaburun Belediye Başkanı H.SerdarYasa, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Karikatürcüler Eray Özbek, Kamil Masaracı, Ömer Çam, Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Lütfü Çakın, Birol Çün, Uğur Pamuk, Ayten Köse Sadık Öztürk , Abidin Köse açılışta hazır bulundular. Ayni gün nergis çiçek yarışması yapılması, mis kokusuyla ayrı bir hava kattı açılışa.

Mustafa Yıldız
mistikyildiz@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder