04 Şubat 2009

26. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması (01 Mayıs 2009)


26. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması (01 Mayıs 2009)

Şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörünün her zamankinden daha çok önem kazandığı, karikatürün de hoşgörü ve sağduyuya dayalı olduğu, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapıtaşlarından biri olduğu düşüncesinden hareket edilerek düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak biliniyor. 25 yıldır düzenlenen yarışmaya bugüne dek 130 ülkeden 6500'ü aşkın sanatçının katılması da ödülün boyutunu ve önemini belgeliyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın seçiciler kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor.

15 Eser Ödüllendiriliyor.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması uzun ve yorucu bir süreç içerisinde gerçekleştiriliyor. Yarışma sürecinin başlamasıyla birlikte Gana’dan, Finlandiya’ya, Amerika’dan Filipinler’e dek yüze yakın ülkeden karikatürler yağıyor. Gelen binlerce eser önseçiciler kurulu tarafından bir elemeye tabi tutulduktan sonra, Haziran ayında Seçiciler Kurulu ödül verilecek karikatürleri seçmek üzere toplanıyor. Adolf Born, Steve Brodner, Fontanarrosa, Brad Holland, Anita Kunz, Mordillo, Jean Plantu, Quino, Jüng Spahr, Ralph Steadman, Tignous, Roland Topor, Georges Wolinski gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen karikatür ustalarından oluşan bu kurul, titiz bir elemenin ardından ödüle değer bulunan 15 eseri seçiyor. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra 12 sanatçıya da başarı ödülü veriliyor. Seçiciler Kuruluna sunulan diğer karikatür ise hem sergilenmeye hem albüme girmeye hak kazanmış oluyor. Yarışmada ödül kazanan karikatüristler ödüllerini kasım ayında düzenlenen görkemli bir tören ile alıyorlar.

Yarışmaya katılım koşulları için TIKLAYINIZ
Yarışmaya başvuru formu için TIKLAYINIZ
Yarışmanın etiket formu için TIKLAYINIZ

Aydın Doğan Vakfı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder