19 Şubat 2009

İşte ABD'yi Karıştıran Irkçı Karikatür!

İşte ABD'yi Karıştıran Irkçı Karikatür!

İnsanlara saldırdığı için polislerin öldürdüğü şempanzeye gönderme yapılarak Obama'yı eleştiren karikatür ABD'yi karıştırdı. Obama, ırkçılık içeren karikatür için bakın ne söyledi:

Cemal Demir'in haberi
Murdoch'un gazetesinin ırkçı karikatürü ABD'yi karıştırdı. Ünlü medya patronu Rupert Murdoch'a ait tutucu çizgideki bulvar gazetesi New York Post, yayınladığı bir karikatürle ortalığı karıştırdı. Başta siyahlar olmak üzere insan hakları savunucuları ve çeşitli sosyal çevreler gazeteye karşı boykottan davaya kadar birçok girişimle tepki göstermeye hazırlanıyor.

Gazetenin 18 Şubat tarihli sayısında yer alan karikatürde, bir gün önce Connecticut eyaletinde insanlara saldırdığı için polislerce öldürülen bir şempanzeye gönderme yapılıyor.
Karikatürün alt yazısında ateş eden polislerden biri diğer polise, "Artık, ekonomiyi canlandırma paketini imzalaması için yeni birini bulmak zorundalar" diye söylüyor. Bu ifade ile, aynı gün 787 milyar dolarlık ekonomiyi canlandırma paketini imzalayan Obama'ya gönderme yapılıyor. Obama'nın, siyah şempanze olarak çizilmesi, ABD'deki siyah çevreleri ayağa kaldırırken, birçok kişi de karikatürde Obama'nın öldürülmesine dikkat çekiyor.
New York eyalet senatörü Eric Adams, karikatürü "siyahların sokaklarda linç edildiği ırkçı günlere dönüş" olarak nitelendirdi.

Ünlü siyah hakları savunucusu vaiz Al Sharpton da, ırkçı dönemde siyahların sürekli olarak maymuna benzetilmesini hatırlatarak, karikatürün bu ırkçı bilinçaltının ifadesi olduğunu savundu.

Karikatürü görmediğini belirterek yorum yapmaktan kaçınan Obama ise, "Ancak, New York Post'ta okunmaya değer birşey olduğunu sanmıyorum" dedi.

Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder