19 Şubat 2009

İzmir'den Karikatürlü Haberler!

OKULDA “BARIŞ” KARİKATÜRLERİ
Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda gençlerin toplum hayatına daha etkin ve verimli katılabilmeleri için bir dizi uygulamayı hayata geçiriyor. Bu çerçevede oluşturulan 2. İzmir Gençlik Konseyi, “Türkiye-Yunanistan İlişkileri” konulu tartışma etkinliğinde birde karikatür sergisi açtı. “Barış” konulu karikatür sergisi, Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu ve İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesi ortaklığında oluşturuldu. 19 çizerin 30 karikatürle katıldığı sergide: Abdülkadir Demirhindi, Ahmet Aykanat, Ali Şur, Birol Çün, Cemal İlkbahar, Erol Özdemir, Eray Özbek, Hüseyin Alpaslan, Mehmet Kahraman, Menekşe Çam, Murteza Albayrak, Mustafa Yıldız, Ömer Çam, Sadık Öztürk, Sadık Pala, Serdar Sayar, Sezer Odabaşı, Ümit Müfit Dinçay, Zafer Güven gibi usta karikatürcüler var.
Öğrencilerin oluşturduğu genel kurulda Dışişleri eski Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel “Türkiye’nin Dış Politikası” konulu söyleşide gerçekleştirecek. 2.İzmir Gençlik Konseyi 18- 19- 20 Şubat tarihlerinde, İzmir Özel Saint- Joseph ve Özel Tevfik Fikret Liselerinin ev sahipliğinde yapılıyor

BAYRAKLI GAZETESİ
İzmir’in en eski yerleşim birimi Bayraklı, tekrar ilçe olmanın heyecanını yaşıyor. Daha belediye başkanını bile seçmeden, “Bayraklı” gazetesi yayın hayatına başladı. Abdullah Yılmaz mizah yazıları, Mustafa Yıldız’da karikatürleriyle yeni gazetede yerini aldı. Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu çizerleri Pazar günü yeni bir mizah sayfasıyla okuyucuların karşısına çıkacak.

Mustafa YILDIZ
saat.kulesi35@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder