18 Şubat 2009

Mizah Derneği Yönetiminde TYB Karikatür Kursu Başlıyor!

Sivasspor neden başarılı?!

Herkes Sivasspor “neden bu kadar başarılı” diye düşünüyor. Anadolu’da sessiz sakin bir şehirde, adeta bir futbol dersi veriyor bir takım. Futbol ve özelde Sivasspor ile ilgili değilseniz bu başarı size tesadüf gibi gelebilir. Biraz görüntüye yaklaşırsanız Sivasspor paf takımının geçen sene ligi lider olarak bitirdiğini görürsünüz. Biraz daha yaklaşırsanız başarının mimarlarından olan futbolcuların sürekli bir çalışma içinde olduğunu görürsünüz.

Bu bir futbol haberi değil aslında. Bir karikatür kursu yazısı. İlk olarak, Konya’da Adem Mermerkaya kurs açmıştı. Karikatürün kurslar ile öğrenilebilen bir sanat olup olmadığını düşünmüş ve kursiyerlerden birisine sormuştum. Adem Hoca “evet öğrenilebilir” demiş.

Bir vesile ile denk geldiğim Cafcaf çizeri Niyazi Çol, bir çizerden bahsederken; haftada 30-40 eskiz çiziyor demişti. Demek ki mizah birinci ligine çıkabilmek için çok çalışmak, iyi bir eğitim ve biraz yetenek gerekiyordu.

Mizah birinci ligi ve çok çalışmak dedik. O zaman bu mizah liginin paf takımları da bu karikatür kurslarıdır. Mizah Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği bu sorumluluk bilinciyle bir karikatür kursu daha açtı. Bir karikatür kursu daha açtı diyorum çünkü Mizah Derneği sürekli bir eylem halinde ve sürekli yeni kurslar açıyor.

Yer hepinizin bildiği bir yer. Yazarlar Birliği’nin Sultanahmet’te yer alan Kızlar Ağası Medresesi. Mart ayında başlayacak kursun hocalığını Turgut Yılmaz yapacak. Haftada bir gününüzü mizaha ayırıp bu derslere katılmak isterseniz, çevrenizdeki yeni Yusuf Kotlar, Yasir Eryılmazlar ortaya çıksın isterseniz ayrıntılı bilgi için: 0212 527 75 17

Cesur KÜÇÜK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder