15 Mart 2009

Ç.R.O.P'a Haklı Eleştiri!

Alttan yukarı,
Turhan Selcuk, Cemal Nadir Guler, Sezgin Burak,Oguz Aral, Rahmi Turan, İsmail Gulgec, Tekin Aral, Suat Yalaz, Sevket Yalaz


Ç.R.O.P'a Haklı Eleştiri!
Yakın zamanda sona eren "Çizgi Roman Yarışması"nda çok ciddi bir hata yaptığımızı yarışma başladıktan sonra fark etmiş ancak düzeltmekte geç kaldığımız için müdahale etmemiştik.

Yarışma için gelen ilk öneri "Çizgi Roman Kahramanları"nı çizmek ve sormaktı. Bu şekilde kolay bir yarışmayla çok fazla yanıt toplanabilecekti.

Buna karşı çıkıldı ve "Çizgi Romana Emek Verenler", "Çizgi Roman Ustalarımız" gibi başlıklar üzerinde çalışılarak bir çok isim üzerine konuşuldu. Aklımızca ustaları anacak, yad edecek v.s. v.s. edecektik.

Ancak son adımda "Çizgi Roman Çizerleri" üzerinde karar kılındı ve Ümit Kireççi (ben) listeleri düzenlerken ciddi bir hata yaparak "Rahmi Turan"ı listede bıraktı-m. Sevgili Emrah Çıldır da işlerinin arasında gönderdiğim fotoğraflara bakarak kompozisyonu tamamladı.

Hatayı fark etmemiz üzerine her halükarda yanlış gelecek yanıtların tümüne; 20 kitap sınırlamasına rağmen, kitap göndermeye yayıneviyle karar aldık.

Elbette bu hatayı duyuracaktık! Kitapların gönderilmesinin ardından duyuracaktık!

Kitaplar postalanmaya başlandı ve hatayı duyurmak üzere harekete geçtik. Bu arada uyarılar da gelmeye başladı haklı olarak.

Çizgi roman yarışmaları yapmak ve zihinleri zinde tutmak amacıyla başlattığımız yarışmaların ilkinde bu hatayı yapmayı beklemiyorduk. Kısmet. Artık bize düşen diğer yarışmalarda daha dikkatli olmak.

Bizi uyaran dostlara teşekkür ediyor, çizgi roman camiasından, ustalarımızdan ve hatama alet ettiğim ÇROP'tan özür diliyorum!Saygılarımla.

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder