27 Nisan 2009

Kitap Fuarının Ardından!





KİTAP FUARININ ARDINDAN
14.İzmir kitap fuarı milyonları bulan izleyicisiyle son buldu. Son 4 yılını özel sergiler açarak, adeta kitap fuarının gözdesi olan Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu “Hepimiz Eflatunuz” sergisi ile yitirdikleri ustalarına sahip çıktılar. İzmir’in sadece mizahçıları değil, tüm aydınları, yazar ve sanatçıları da, Eflatun Nuri için yapılan bu etkinliklere alkış tuttu. Yüzlerce karikatürcü yetiştiren Semih Balcıoğlu ve Oğuz Aral gibi ustalara da ayni vefanın gösterilmesini istediler.

Sergi ziyaretçileri, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, diğer il ve ilçe belediyelerin sanat danışmanları olurken, İzmir’i sevenler Platformu başkanı Sancar Maruflu’da Eflatun Nuri ismini yaşatmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Gazeteci- Yazar Yaşar Aksoy’un yönettiği panelde ise, Eflatun Nuri’nin “Gıcık” dergisi ve İzmir anıları tekrar yaşanıldı. Belki yüzlercesinin içinden bazıları anlatılırken neşe ve hüzün birlikteydi. Panelde; Zafer Güven, Savaş Ünlü, Turan İyigün, Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Mümin Durmaz, Tufan Selçuk, Bahar Silkü söz alırken, Kızı Sema Erkoç’ta babası ile geçen anılarını paylaştı.

Saat Kulesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder