08 Mayıs 2009

Akşehir Nasreddin Hoca Toplantısı Yapıldı!

AKŞEHİR NASREDDİN HOCA TOPLANTISI YAPILDI!
Bu yıl 50.’si gerçekleştirilecek olan Akşehir Nasreddin Hoca şenlikleri için danışma kurulu toplantısı yapıldı. Uluslararası yapılan festivalde mizah ve karikatür etkinlikleri için birçok karar alındı.
Toplantının ilk günü Akşehir Kültür Merkezinde İstanbul Aydın Üniversitesi Grafik Tasarım öğrencilerinin “İnsan Hakları ve Şiddet” konulu afiş sergisi açılışı yapıldı. Açılışı eski Sarıyer Belediye başkanı İhsan Yalçın yaparken, Garnizon komutanı Albay Osman Arıduru, Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu, danışma kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Öğretim Görevlisi Sevgi Yılmaz sergideki afişler hakkında bilgi verdi.
Toplantının ikinci günü yazar Melda Onuralp, okuyucularının kitaplarını imzalamasıyla başladı. 100’e yakın üyesi buluna Danışma Kurulunun 8. toplantısını gazeteci- yazar Selahattin Duman, Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Taner Serin, Psikolog Aysın Çelik yönetti. Danışma Kurulu üyeleri karikatürcü Canol Kocagöz, Ergin Gülen İstanbul’dan katılırken, İzmir’den mizah yazarı Savaş Ünlü, karikatürcü Mustafa Yıldız ve Özhan Mercan’da toplantıya katılanlar arasındaydı.
Her yıl 5- 10 Temmuzda gerçekleştirilen festival için karikatür sergileri ve karikatür yarışması yapma kararı da alındı. Homur mizah dergisi çizerleri “Suyun Özelleştirilmesine Karşı” konulu karikatürlerle katılacağı festivale, Saat Kulesi “Eflatun Nuri” sergisi ile yer alacak. Onur konuğu Filistin ve Filistin Mizahı olması düşünülürken, devrimci çizer Naci El Ali’nin sergisi de açılacak.

Saat Kulesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder