25 Mayıs 2009

1.Ulusal Çizgilerde Anadolu Karikatür Yarışması Sonuçlandı!

Birinci: Önder ÖNERBAY

İkinci: Emrah ARIKAN

Üçüncü: İbrahim TUNCAY

I. ULUSAL ÇİZGİLERDE ANADOLU KARİKATÜR YARIŞMASI
AKTUEL ARKEOLOJİ DERGİSİ


Aktüel Arkeoloji Dergisi’nin Karikatürcüler Derneği ile birlikte düzenlediği “I. ULUSAL ÇİZGİLERDE ANADOLU” başlıklı Karikatür Yarışması 20 05. 2009 tarihinde Kültür Bilinci Geliştirme Vakfı Merkezi’nde düzenlenen seçici kurul toplantısında sonuçlandı.

Radikal Gazetesi’nden Piyale MADRA, Karikatürcüler Derneği’nden Azizyavuz DOĞAN, Veysel DONBAZ, Penguen Dergisi’nden Metin ÜSTÜNDAĞ, Leman Dergisi’nden Güneri İÇOĞLU, Karikatürcü Oğuz GÜREL, Grafiker Kemal ÇOŞLU ve Aktüel Arkeoloji Dergisi’nden Murat NAĞIŞ’ın katılımı ile gerçekleştirilen değerlendirmede, yarışmaya gönderilen toplam 210 değerli eserin arasından 8 esere ödül verilmiştir. Kültürel, Tarihsel Arkeolojik Mirasın evrensel değerlerini koruma, sahip çıkma, farkına varma bilincini en iyi karikatürize eden eserlerin seçildiği yarışmaya kültürel miras değerleri ile çalışan kurumlar ödül vererek de destek sağlamışlardır.

Yarışmaya Balikesir’den katılan Resim Öğretmeni Önder ÖNERBAY ’ın eseri BİRİNCİ seçilerek Aktüel Arkeoloji Dergisi Özel Ödülüne,
Ankara’dan katılan Emrah ARIKAN ’ın eseri İKİNCİ seçilerek AKMED Özel Ödülüne
ve son olarak da İstanbul’dan katılan İbrahim TUNCAY ’ın eseri ÜÇÜNCÜ seçilerek KBGV’nın özel ödülüne layık görülmüştür.

Bunların yanı sıra TURSAB, ÇEKÜL, HOMER VE EGE YAYINLARI’nın desteği ile verilen 4 mansiyon / BAŞARI ÖDÜLÜ ve PENGUEN DERGİSİ’nin özel ödülü de bu yarışmanın sonunda sahiplerini bulmuştur. Yarışmanın sonuçları Aktüel Arkeoloji Dergisi’ 12. sayısında görseller ile birlikte yayınlanacaktır.
Yarışmada ödül alan eserler sahiplerine Haziran ayı içerisinde İstanbul Arkeoloji Müzelerinde düzenlenecek açılışta ödülleri verilecek ve sergilenmeye değer görülen eserler Haziran ayından Ekim ayına kadar İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Bodrum, Antalya, Ankara, İzmir, Efes olmak üzere birçok şehirde Kültür Merkezi, Müze ve Sergi Salonlarında sergilenecektir.

AKTUEL ARKEOLOJİ DERGİSİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder