01 Mayıs 2009

İzmir'den Karikatürlü Haberler!


GELECEĞİN KARİKATÜRİSTLERİ SERGİSİ
İzmir’in Urla ilçesi Hakan Çeken Sanat Galerisinde açılan karikatür sergisi bir ilke imza attı. Jale Necdet Özbelge İ Ö O öğrencilerinin rekor katılımıyla açılan sergi, görenleri hayrete düşürdü. Sergiye 81 öğrenci yüzlerce karikatürle katıldı. Hepsi birbirinden yetenekli çocukların, sergi açılışında çizdikleri karikatür tiplemeleri ziyaretçiler tarafından hayranlıkla izlendi. Bir buçuk yıldır gönüllü olarak karikatür dersleri veren Saat Kulesi çizeri Sezer Dönmez, böyle bir olayı gerçekleştirmenin gurunu yaşadığını söyledi.
Sergi açılışına Urla kaymakamı Şahin Bayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazlı Karatürk katılırken, karikatürist Mustafa Yıldız’da İzmir Saat Kulesi Karikatürcüleri hakkında bilgi verdi. Gelecek yıl Uluslararası boyutta sergi açmayı hedefleyen minik çizerleri herkes alkışladı.

Bu yıl 50.sini kutlamaya hazırlanan Akşehir Nasrettin Hoca festivali hazırlıklarını sürdürüyor. 5- 6 Mayısta yapılacak toplantıya İzmir Saat Kulesi de davet edildi. Savaş Ünlü, Mustafa Yıldız ve Lütfü Çakın’ın düzenleme komitesinde olduğu etkinlik için Akşehir’e gidiyor.

YENİ SERGİNİN KONUSU; ”EĞİTİM”
S.K.K.G. düzenlediği karma sergiler ülkemizin dört bir yanında sergilenmeye devam ediyor. Bunlara bir yenisini daha katmak istiyor. Önümüzdeki öğretim yılında açılacak serginin konusu; “Eğitim” olacak. Başta Diyarbakır, Ergani olmak üzere yine birçok İl ve İlçede sergilenecek. Karikatürlerinizi 30 Ağustosa kadar
adresine bekliyoruz.

Saat Kulesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder