31 Mayıs 2009

Muzaffer İzgü'nün 52. Sanat Yılı!

MUZAFFER İZGÜ’NÜN 52. SANAT YILI
Gülmece yazarı Muzaffer İzgü’nün Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde yapılan etkinlikle 52. sanat yılı kutlandı. EKYAZ- Egeli Kadın Yazarlar Platformu tarafından organize edilen etkinlik neşeli bir havada geçti.
Altı saat süren söyleşileri Esma Zafer Ertan yönetti. Yaşam Öyküsünü anlatan Gülseren Engin; “Kendi deyimiyle Cumhuriyetin 10. yıl kutlamalarında bando, mızıka ile dünyaya gelen mizah ustası, annesinin doğum sancılarının bu kutlamalar sırasında tuttuğu ve eve gelir gelmez kendisini dünyaya getirdiğini” söyledi. Yazılarında gülümseten ve düşündüren ustanın, Akbaba dergisine gönderdiği öyküleri 42 hafta boyunca yayımlanmayınca, Yusuf Ziya Ortaç’a telgraf çektiğini, ondan sonra öyküleri yayınlanan dergide uzun yıllar yazarlık yaptığını anlattı. 137 kitabı bulunan yazarın bu kadar çok üretkenliğini “Kendi yaşamımdan fedakarlık yaparak yazdım” sözleriyle dile getirdiğini belirtti.
“ Çocuk Yazılarında Muzaffer İzgü” başlıklı konuşmaları Zübeyde Seven Turan, Hünsan Şeker ve Sevgi Arkılıç Songören yaptı. “Çocuk okuru olmayan toplumun, büyük okuru da olmaz” deyiminin yazara ait olduğunu belirten konuşmacılar, ”Çocuk kitabı yazmak büyük sorumluluk ister. Yazılarımda çocukları eğlendirirken, düşündürmeliyim. Göbek zıplatan gülmeceye karşıyım. Gülme; zeka oyunudur. Mizah zeka işidir. Okuyucusu da zekidir” sözlerinin de yazara ait olduğu belirtildi.
Vicdan Efe, İncila Çalışkan, Hülya Soyşekerci Usta yazarın romanlarını ele alırken, Hidayet Karakuş, Zehra Ünüvar anılarını anlattı. Gürol Tumbul ve Soyer Sanat Fabrikası Oyuncuları yazarın bir öyküsünü canlandırdılar.
Son konuşmacı olarak mikrofonu alan İzgü; “Çocukluğunun yoksulluk içinde geçtiğini, ailesiyle ufak, tefek şeylerle bile mutlu olduklarını anlattı. Devletin halktan topladığı paralarla kendini okuttuğunu, o yüzden halkına çok şey borçlu olduğunu” belirtti. Böyle bir etkinlikte emeği geçenlere ve katılımcılara da teşekkür etti.

Saat Kulesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder