04 Temmuz 2009

Cafcaf'ın 25. Sayısı Çıktı!

CAFCAF MEHDİLERLE!
Temmuz Cafcaf'ı bayilerde!

Cafcaf'ın Temmuz sayısında kapağını mehdilik iddialarıyla Ergenekon kayıtlarına bile giren Harun Yahya ve İskender Evrenesoğlu'na ayırdı. Vatandaş bu iki kıymetli mehdimizi anıtkabire şikayet ediyor, kafamız karıştı Atam diyor..

Aylık tek mizah dergisi Cafcaf!
Türkiye'nin tek aylık mizah dergisi Cafcaf bayilerde yerini aldı. Kapağında mehdiliğin istismarını gündemine alan Cafcaf yine dolu dolu. Farklı, zengin bir dilden mizahını üreten, yerli, medeniyetinden beslenen bir mizah üretmek için yola çıkan Cafcaf artık okurunda bağışıklık yapmış bir dergi.
Gündem sayfalarında Kenan Evren'den yeni darbecilere, Michael Jackson'dan üç aylara, facebook çılgınlığından AKP AK Parti meselesine, Obama'dan Sahte belgeye bir çok canlı konuya dokunduran Cafcaf'ın diğer sayfaları da gündemden hiç aşağı kalmıyor.

Hürriyet'e din uzmanı!
Geçen ay Mardin katliamında okurlarına katliamı kavratmak için çizgi-kroki yayınlayan Hürriyet gazetesi imamı dua ederken cemaati secdede göstermişti. Hürriyet ekibinden hemen hemen kimsenin cemaatle namaz denilen şeyden haberdar olmadığı anlamına gelen bu cehalete karşılık Cafcaf hayırlı bir girişimde bulunmuş. Behlül Balkan'ın çizimi, Salih Kılınç'ın öyküleştirmesi ile Hürriyet'e Din Uzmanı hizmeti vermeye de başlamış dergi.
Entelektüel Tayyip ve Baykal!
Niyazi Çol Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal'ı hiç de alışık olmadığımız bir üst dil ile konuşturmuş Akmen/ Okmen tiplemelerinde. Walter Benjamin'den metinleri almış. Ama işin ilginci vatandaş bu durum karşısında cinnet geçiriyor! Serhat Albamya internetten dosya indirenlerle uğraşmış. Ebru Zeynep dışarda namaz kılmanın bir bayan için ne kadar zor olduğunu gündeme getirmiş. Bülent Akyürek Gavur İcatları Antolojisinde buz pateni, bilinçaltı, ayran ve kitap ayracından bahsetmiş. Cihangir Bayburtluoğlu Merter trafiğine islami çözümler getiren bir yazı kaleme almış.

Yavuz Girgin V for Vendetta'dan, Orhan Veli'den, Tarık bin Ziyaddan mevzuyu açmış çizgilerinde.
Turgut Yılmaz naif insanların sokağını, Huzur sokağını çizmeye devam ediyor.
Cımbızcı Cafer köşesinde Mustafa Şerif Onaran'ın dilindeki bozukluklara cımbızını dokundurmuş.
2000 sonrasının güçlü öykücülerinden Ömer Faruk Dönmez 'in Hamza tiplemesi Cafcaf okurlarının en çok sevdiği köşe konumunda.
Ahmet Altay Hesap Adamı ve Metrobüs Adamı ile dergide yerini almış.
Betül Zarifoğlu yaşam koçlarına kaşı olduğunu anlatıyor.
Cafcaf genel olarak kişisel gelişime karşı bir dergi. Toplumsal gelişimden yanayız diyor Asım Gültekin ironik bir üslupla ve şöyle sürdürüyor sözlerini: "Kişisel Gelişim sektörü fazlaca kapitalist bir havada gidiyor dünyada. Ve dindarların kişisel gelişime rağbeti de aslında kapitalizme ayak uydurmaya ve birlikte ahenkle dans etmeye dönüşüyor."
Niyazi Çol muhteşem maceralarını sürdürüyor. Çol müzmin bir konuya değiniyor: Ev taşıma ve hanımların yığınla kitabı sorun olarak görmelerinin insanın içindeki katili uyandırması problematiğine değinilmiş bu nadide felsefi mizah dergisinde.

Behlül Balkan halkının sorunlarına duyarsız kalamayan bir toplum için sanat mücadelecisi olarak köşesini çizmiş.
Kağıthane Panteri, bir kale kadar geniş bir çizer olan Önder Yavuz Bey usta çırak ilişkilerine dönük karikatürlerine devam ediyor.
Yasir Eryılmaz gençlerin sevdiği ve sevmediği hususlarda döktürüyor yine.
Yüksel Bayram İslami Sola bir gönderme yapmış.
Volkan Akmeşe çaycılara meftuniyetini izah ediyor. Tırcı Balaban hikayesinde ise Tırcı en son çizerine isyan eder.
Murat Menteş Mahsum Cici'nin maceralarına başlamış.
Puantiye televizyonlardaki kadın programları ile kendine özgü üslubu ile kafa buluyor.
Dergi içinde müstakil gazete Yeni Domates Hey Abi köşesi abilerle evlerde yaşananları testlerle gözler önüne seriyor.
Salih Kılınç 657'ye tâbi memurları çok matrak ve güçlü bir şekilde kaleme almış.
Ahmet Kesgin Atanmışlar ve seçilmişlerle ilgili çizgi bantında siyasi hicvini güçlü bir şekilde sürdürüyor.

Cafcaf Temmuz sayısı piyasadaki mizah dergilerine nazaran dolu dolu, onlardan 8 sayfa fazlasıyla bağımlılığını arttırmış durumda.

Derginin her yerde temsilcileri var!
Cafcaf'ın Türkiye'nin her yerinde ve Yemen'de, Bosna'da, Avusturya'da, Bulgaristan'da,, Amerika'da temsilcileri bulunuyor. Cafcaf Mizah dergisinin zengin bir dünya olduğunu sık sık ifade eden Cafcafçılar Facebook ve http://www.cafcafdergisi.net/ sitelerinde kendilerini ifade ediyorlar, mizahı paylaşıyorlar, kendilerine ayrı bir dünya kuruyorlar keyifli mi keyifli.

Saldırmadan mizah!
Cafcaf ekibi hakaret etmeden, aşağılamadan mizah yapma konusunda kararlı. Dergiye bayilerden ulaşmak mümkün.

Cafcaf Mizah Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder