08 Temmuz 2009

Şarlo Dergisinin 3.Sayısı Çıktı!

ŞARLO Çıktı!
“Dünyanın bütün asık suratlıları, dağılın” sloganı ile yayımlanan Aylık Politik Mizah Dergisi ŞARLO’nun 3. sayısı çıktı.
Derginin kapağında, darbe planlarına “kâğıt parçası” diyerek AKP iktidarı ile MGK’da uzlaşıya giden ve açıkça darbeciliği savunan İlker Başbuğ yer alıyor.
Usta yazar Yaşar Kemal’in “Kırmızı Sakallı Topal Karınca”, sinemanın Çirkin Kral’ı Yılmaz Güney’in “Hayata Seyirci Kalmak Kötüdür Oğlum” adlı öyküleri de çizgi olarak okuyucuların ilgisine sunuluyor.
Derginin yeni sayısında dikkat çeken bir diğer konu ise Carlos Latuff'un Şarlo için yeni yarattığı “Filistinli Ana” karakteri. Brezilyalı sosyalist karikatürist Carlos Latuff bu karakterle İsrail’in vahşet ve yıkım politikalarına dikkat çekiyor. Dergide ayrıca usta çizerin sanata ve hayata bakış açısını ifade ettiği röportaj yer alıyor.
ŞARLO, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde katledilen aydınlardan karikatürist Asaf Koçak'a da sayfalarında yer veriyor. Çizerin anısına hazırlanan sayfada yaşamından kesitler ve eserlerinden örnekler okuyucularla buluşuyor.
Tamamı renkli ve 32 sayfadan oluşan, Aylık Politik Mizah Dergisi ŞARLO'nun Temmuz sayısı tüm bayi ve kitapçılarda.

Şarlo Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder