01 Ekim 2009

Bulgaristan Karikatür Sergisi Açıldı!



BULGARİSTAN KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI

Bulgaristan’ın Gabrovo kentinde bulunan dünyaca ün yapmış MİZAH ve HİCİV EVİ Müzesi’nin koleksiyonundan derlenen Bulgaristan Karikatürleri Sergisi 30 Eylül Çarşamba Günü Saat:17.30da Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açıldı.

Açılış görkemli bir kalabalık eşliğinde törenle yapıldı. Açılışta Bulgaristan Mizah ve Hiciv Evi Müzesi Müdürü Tatyana Tsankova, Sanat Danışmanı Yordanka Shiyakova ve Sika Pencheva bulunarak bir konuşma yaptılar.
Sergi için 17 Bulgar karikatürcü her biri üçer karikatür çizerek Avrupa Birliği konusunda görüşlerini ortaya koyuyorlar.

Açılışta bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Zühtü ALTAN, Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nin 2009-2010 sanat sezonunun ilk etkinliğinin önemli birsergiyle başladığını belirterek Bulgaristan’dan gelen konuklara teşekkür etti. Sergi açılışında Büyükşehir BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN de katılımcılarla tanıştı.

Bulgaristan Karikatürleri Sergisi’nde eserleri yer alan karikatürcüler:
Alla Chavdar Georgiev, Anatoliy Stankulov, Valentin Georgiev, VaselinZidarov, DechkoNikolov, Zhivko Tenev, Ivailo Tsvetkov, Ivan Kutuzov-Kuti, Ilian Savkov, Lyubomir Mihailov, Plamen Penev, RumenDragostinov, Svetlin Stefanov, Stoyan Dechev, Hristo Komarnitski,Tsocho Peev , Chavdar Nikolov.

Sergi açılışında aynı tarihlerde Anadolu Üniversitesi’nde yapılan Karikatür Müzeleri Yöneticiler Buluşması’na katılan on ayrı müzenin (Belçika, Bulgaristan, Endonezya, İran, Polonya, Sırbistan, Lüksemburg, Azerbaycan, Japonya ve Türkiye) karikatür müzelerinin yöneticileri de bulundu.

BULGARİSTAN KARİKATÜRLERİ SERGİSİ
Açılış: 30 Eylül 2009 Çarşamba Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 30 Eylül2009 – 30 Ekim 2009

Eğitim Karikatürleri Müzesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder