07 Ekim 2009

Karikatür Müzelerinin Yöneticiler Eskişehir’e Hayran Kaldı!


KARİKATÜR MÜZELERİNİN YÖNETİCİLERİ
ESKİŞEHİR’E HAYRAN KALDI


“Karikatür Müzeleri Yöneticiler Buluşması 2009” toplantısı için Eskişehir’e gelen yabancı konuklar Eskişehir’e hayran kaldılar.

30 Eylül – 2 Ekim 2009 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı yapılan toplantıda karikatür müzesi müdürleri kendi müzelerini tanıttı, izleyicilerin sorularını yanıtladı, müzelerdeki sorunları tartıştı. Toplantı süresince Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde “Dünya Karikatür Müzeleri” konulu bir de sergi düzenlendi.

Toplantıların tamamlanmasından sonra konuklar için Eskişehir turu düzenlendi.
Rudy GHEYSENS, Paul De RUYCK (Avrupa Karikatür Merkezi Müzesi / BELÇİKA), Tatyana TSANKOVA, Yordanka SHIYAKOVA
, Siyka PENCHEVA (Gabrovo Mizah ve Hiciv Evi Müzesi /BULGARİSTAN), Amandus ADELIE, Istio ADI (BALİ Karikatür Müzesi / ENDONEZYA), Rahim Baggal ASGARI, Mahdiye ASGARI (TEBRIZ Karikatür Müzesi / IRAN), Branko NAJHOLD, Bojana IVANOVIC (ZEMUN Karikatür Müzesi/ SIRBİSTAN), Erdoğan BOZOK, Akdağ SAYDUT (İSTANBUL BELEDİYESİ KARİKATÜR ve MİZAH MÜZESİ / TÜRKİYE), Manabu Kitawaki (Uluslararası MANGA Müzesi, Kyoto / JAPONYA), İrade AZİMZADE (AZIM AZIMZADE Müze Evi, Bakü / AZERBAYCAN), Prof. Atila ÖZER (Müdür)(ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KARİKATÜRLERİ MÜZESİ /Eskişehir TÜRKİYE) katılımıyla yapılan toplantıda müzelerini temsil eden yöneticiler : “Eskişehir’in böyle olduğunu hiç düşünmemiştik. Şehriniz çok güzel, kısa zamanda turistlerin uğrak yeri olacaktır” dediler.

Müzelerin yöneticileri “Karikatür Müzeleri Yöneticiler Buluşması 2009” toplantısının dünyada ilk kez yapıldığını ve çok yararlı olduğunu söyleyerek, bundan sonra her yıl başka bir müzenin bulunduğu ülkede tekrarlanmasını dileklerini ifade ettiler. (Eğitim Karikatürleri Müzesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder