02 Ekim 2009

Karikatür Müzelerinin Yöneticileri Eskişehir'de Toplandı!



KARİKATÜR MÜZELERİNİN YÖNETİCİLERİ ESKİŞEHİR’DE TOPLANDI

Dört gün süren “Karikatür Müzeleri Yöneticiler Buluşması 2009” toplantısı Anadolu Üniversitesi’nde yapıldı.

30 Eylül 2009 Çarşamba günü Saat; 14.00te Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da açılışla başlayan toplantıda karikatür müzesi müdürleri kendi müzelerini tanıttı, izleyicilerin sorularını yanıtladı, müzelerdeki sorunları tartıştı. Aynı gün Saat: 17.30da Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde “Dünya Karikatür Müzeleri” konulu bir de sergi açıldı.

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından dünyada faaliyet halindeki karikatür müzelerinin yöneticileri arasındaki etkileşimi ve iletişimi sağlamak için düzenlenen bu uluslararası toplantının açılışında A.Ü. Rektör Yardımcısı Zühtü ALTAN bir konuşma yaparak katılımcıları üniversitede ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti. Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Atila ÖZER; “Dünyada sayıları çok fazla olmayan karikatür müzelerinden 30’una çağrı yaptık ve bunlardan 10’u olumlu yanıt verdi ve çok yararlı bir toplantı oldu” dedi.

Rudy GHEYSENS (Müdür), Paul De RUYCK (Müdür Yardımcısı) (Avrupa Karikatür Merkezi Müzesi / BELÇİKA), Tatyana TSANKOVA (Müdür), Yordanka SHIYAKOVA (Md. Yrd.), Siyka PENCHEVA (Tercüman) (Gabrovo Mizah ve Hiciv Evi Müzesi /BULGARİSTAN), Amandus ADELIE (Müdür), Istio ADI (Genel Müdür) (BALİ Karikatür Müzesi / ENDONEZYA), Rahim Baggal ASGARI (Müdür), Mahdiye ASGARI (Müdür Yardımcısı) (TABRIZ Karikatür Müzesi / IRAN), Branko NAJHOLD (Müdür), Bojana IVANOVIC (Md. Yardımcısı) (ZEMUN Karikatür Müzesi/ SIRBİSTAN), Erdoğan BOZOK ( Müdür), Akdağ SAYDUT (Yardımcı) (İSTANBUL BELEDİYESİ KARİKATÜR ve MİZAH MÜZESİ / TÜRKİYE), Manabu Kitawaki (Müdür) (Uluslararası MANGA Müzesi, Kyoto / JAPONYA), İrade AZİMZADE (Müdür) (AZIM AZIMZADE Müze Evi, Bakü / AZERBAYCAN), Prof. Atila ÖZER (Müdür)(ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KARİKATÜRLERİ MÜZESİ /Eskişehir TÜRKİYE) katılımıyla yapılan toplantıda müzelerini temsil ettiler.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in ve Eskişehirli karikatürcülerin de de katıldığı 30 Eylül- 2 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda; karikatür müzeleri tanıtıldı, aynı işi yapan yöneticilerin birbirleriyle tanıştı, deneyimler paylaşıldı, müzecilik sorunları tartışıldı, karikatür müzeciliği konusunda yeni öneriler geliştirildi. Konuklar 3 gün boyunca hem toplantıya katıldı, hem de Anadolu Üniversitesi’ni ve Eskişehir’i tanıdı. Karikatür Müzeleri yöneticileri bu toplantının dünyada ilk kez yapıldığını ve çok yararlı olduğunu belirtip, bundan sonra her yıl başka bir müzenin bulunduğu ülkede tekrarlanmasını dilediklerini söylediler. (Eğitim Karikatürleri Müzesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder