09 Aralık 2009

New York Times’ın Türk Çizeri Karikatür Oscarına Aday!

New York Times’ın Türk Çizeri Karikatür Oscarına Aday!

M.K. Perker imzası daha önce belki de gözünüze ilişmiştir ama muhtemelen bu imzanın bir Türk’e ait olduğunu düşünmemişsinizdir.
Cairo isimli çizgi romanı Amerika’da büyük ilgi toplayan Türk çizer Kutlukhan Perker, Türkiye’de karikatürist olarak çalışmasının ardından Amerika’nın yolunu tutuyor. 16 yaşında çizmeye başlayan Perker, genç yeteneklerin keşfedildiği bir çizgi roman fuarında keşfediliyor. Ardından da çorap söküğü gibi gelen başarı basamaklarını çıkıyor.

New York Times’a, Wall Street Journal’a çizimler yapan M.K. Perker, aynı zamanda Amerika’da kendi çizgi roman dergisini çıkartıyor ve bir yandan da ülkesini unutmadan Türkiye’de belli yerlerde çizimler yapıyor. Çizgi roman dünyasının Oscar’ı olarak kabul edilen Eisner’a aday oldu. Biz ona mizahçı mı yoksa çizgi roman yazarı mısınız diye sorduğumuzda “illustrator” olarak tanımlamayı tercih ettiğini söylüyor.

Şu anda Amerika’da olan Kutlukhan Perker ile Türkiye’den Amerika’ya uzanan yolculuğundan, çizim dünyası ve kariyerinden konuştuk.

Kutluhan Perker ile yapılan röportajın tamamını okumak için TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder