30 Ocak 2010

Babakarika Basın Bülteni!

BABAKARİKA BASIN BÜLTENİ
Babakarika, Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler 2. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanmış, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin karikatürü tanımasını, sevmesini ve çizmesini teşvik eden bir sosyal sorumluluk projesidir.

Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri olan İbrahim Çelik, Yunus Kutluk, Anıl Saygı ve İbrahim Karatağ tarafından hazırlanmaya başlanan Babakarika, Ocak 2010 tarihinde faaliyete geçmistir. Sitenin amacı Ortaokul ve Lise Öğrencilerine karikatürü sevdirmek, okutmak ve karikatür çizmelerini teşvik etmektir.Babakarika, öğrencilere ünlü karikatüristleri tanıtıp sevdirmek için bu karikatüristlerin karikatürlerini, resimlerini, biyografilerini ve şahsi internet sitelerini yayınlar. Haftalık yayınlanan karikatür dergilerinden seçilen karikatürleri yayınlayarak öğrencilerin bu dergileri okumasını teşvik eder. Ayrıca aylık çıkardığı online karikatür dergisiyle öğrencilere karikatürlerini yayınlama fırsatı sunarak karikatür çizme yeteneklerini farketmelerini sağlar. Bu dergi için herhangi bir ücret talep edilmez, okuyabilmek için bilgisayarınızda Adobe Reader`ın yüklü olması yeterlidir. Ünlü karikatüristlerle yapılacak röportajlar, resim ve videolarla birlikte yayınlanacaktır.

Şu anda http://wordpress.com/ sitesi üzerinden blog olarak yayın yapan sitemize ilgi arttıkça geliştirilip içeriği zenginleştirilecektir. http://babakarika.wordpress.com/ olan sitemizin adresi ileride www.babakarika.com adresine taşınacaktır.

İletişim: İbrahim Çelik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder