27 Şubat 2010

"Dilin Kemiği Yok, Kuralı Var" Kampanyasına Karikatürlerle Desteğinizi Bekliyoruz!

"Dilin Kemiği Yok, Kuralı Var"

Sayın Karikatür Haber Yetkilileri,

Reklam Yaratıcıları Derneği Türkiye'de Türkçe konusunda uzun yıllardır pek çok çalışma gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz senelerde büyük başarı toplayan "Dilinizden Utanmayın" kampanyasından sonra, Ocak ayında "Dilin Kemiği Yok, Kuralı Var" yeni kampanyasına başladık.

Yeni Türkçe kampanyamızda bu sefer karikatüristlerimizin çalışmalarıyla yola çıktık. Her hafta Hürriyet İK'da yayınlanan kampanya ilanlarımız iki yıl boyunca devam edecek.

"Dilinizden Utanmayın" kampanyasında ünlüleri kullanmış ve yabancı sözcükler yerine karşılığı olan Türkçe sözcükleri kullanmayı önermiştik. "Dilin Kemiği Yok, Kuralı Var" kampanyamızda ise karikatüristlerimizin çizimleri ile Türkçe kuralları aktarılıyor.

Kampanyamızın bugüne kadar yayınlanmış işler ekte bulunmaktadır.. Tüm kampanya ile ilgili bilgi diğer görseller ise http://turkcebilgisi.blogspot.com/ adresinde bulnmaktadır.

Sizin aracılığınız ile ulaşamadığımız karikatüristlerimizden de kampanyaya davet etmek istiyoruz. Kampanyaya destek vermek isteyen karikatüristlerimizden, Türkçenin doğru kurallarını işleyen, 22 (yükseklik) X 36 (Dikey) cm ebadında yüksek çalışılmış karikatürlerini b.fidan@ryd.org.tr
adresine yollamalarını rica ediyoruz.

İyi yayınlar diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Bülent Fidan
Reklam Yaratıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
http://www.ryd.org.tr/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder