16 Şubat 2010

Hakim Kaçmaz, Çizer Özdabak'tan 20 bin TL Tazminat İstiyor!

Yeni Asya gazetesi çizeri Halil İbrahim Özdabak'a "tank üstünde mahkeme kürsüsü" çizdiği için ceza davasından sonra şimdi de 20 bin TL manevi tazminat istemiyle dava açıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Kayıp Trilyon" soruşturmasında yargılanması için işlem yapan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Osman Kaçmaz ile ilgili karikatürü nedeniyle Yeni Asya gazetesinin karikatüristi Halil İbrahim Özdabak tazminat istemiyle de yargılanıyor.
Yeni Asya gazetesinin 21 Mayıs 2009 tarihli sayısında yayınlanan karikatürde, cüppeli bir kişinin kürsüsüyle üzerinde durduğu tank "Ergen" levhasının bulunduğu yoldan değil, "Sincan Bulvarı" yazılı levha doğrultusunda hareket eder biçimde tasvir ediliyordu.

Çizerden 20 bin TL isteniyor
Bu karikatür nedeniyle Özdabak hakkında son olarak 20 bin TL tutarında manevi tazminat istemiyle dava açıldı. Dava, Sincan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 23 Mart'ta görülecek.
Özdabak, bu karikatür yoluyla Kaçmaz'ın "kişilik hakları hakaret ettiği" iddiasıyla Ceza Yasası'nın (TCK) 125. maddesi uyarınca ve iki yıl 8 ay hapis istemiyle de yargılanıyor. Bu yargılamaysa 22 Şubat'a bırakıldı.
Çizer hakkında 18 Ağustos 2009'da dava açan, geçmişte Osmanlı Ermenileri Konferansı'nın iptalinin eleştiren Milliyet ve Radikal gazetelerinin beş yazarına "yargıyı etkilemek"ten iddianame düzenleyen, Sanatçı Bülent Ersoy'u "halkı askerlikten soğutmak"tan yargılatan Çakır, son olarak da Sanatçı Hülya Avşar'a soruşturma açan savcı Ali Çakır'dı.

"Cüppeli baykuş"tan beraat etti
Özdabak, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) karşı kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı "cüppeli baykuş" şeklinde hicvettiği için de yargılanmış ancak 24 Mart'ta beraat etmişti. (Bianet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder