05 Mart 2010

2010 Karikatür Hizmet Ödülleri Verildi!

Anadolu Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu, her yıl “Karikatür Hizmet Ödülü” verme kararı aldı. Cemal Nadir’in ölüm yıldönümü olan 27 Şubat’ta gerçekleştirilen Karma Karikatür Sergisinin açılışında 2010 ödülleri sahiplerine verildi.
Bu ödül sadece çizerlere değil karikatür sanatının gelişmesine katkı sağlayan kişi ya da kurumlara verilerek onları motive ve teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda karikatürcülerin bir teşekkürü olarak da düşünülmelidir.
Uzun yıllar Cemal Nadir adına yapılan yarışmaya sponsorluk katkısı sağlayan Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İbrahim Orhan ile Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesinin oluşmasında ve etkinlik kazanmasında emek ve gayretleri sonsuz olan Karikatürcü Prof. Atilla Özer’in ödülleri Konak Kültür Merkezinde, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Mustafa BOZBEY tarafından takdim edildi.
Anadolu Karikatürcüler Derneğinin 34 üyesinin 51 eserinden oluşan serbest konulu sergi, 5 Mart’a kadar izlenime açık kalacak, aynı sergi Mart sonuna doğru Balıkesir’de de karikatür severlerin beğenisine sunulacaktır. (Irmak Ataberk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder