30 Mart 2010

7-17 ve 7-77 Karikatür Yarışmaları Sonuçlandı!

VALENTIN GEORGIEV’in karikatürü

KARİKATÜR VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN 7-17 KARİKATÜR YARIŞMASINI MUSTAFA KEMAL ÜNAL (ANKARA) 7-77 ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASINI VALENTIN GEORGIEV (BULGARİSTAN)KAZANDI...
Karikatür Vakfı tarafından düzenlenen 16.Uluslararası Ankara Karikatür Festivali 7-17 yaş grubu çocuklar için yapılmaktadır. Yerli ve yabancı karikatür ustalarının katkılarıyla 15 yıldır süregelen festivalin amacı yerli, yabancı karikatürcüleri çocuklarla kaynaştırmak, onların çocuklar için çizdikleri karikatürleri ve çocukların çizdikleri karikatürleri festival sırasında bir arada sergilemektir. Festival kapsamında yer alan Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması yarının büyükleri çocuklara karikatürü sevdirmek, mizah duyarlılığının gelişimine katkıda bulunmak, onların dünyalarını karikatürlerle zenginleştirmek amacıyla düzenlendi ve yarışmaya 67 ülkenin karikatür ustaları çocuklar için toplam 917 karikatür çizip gönderdiler.
Karikatüristler; Tan Oral, Erdoğan Karayel (Almanya), Prof. Atila Özer, İzel Rozental, Ercan Akyol, Kamil Masaracı, Prof. Dr. Efser Kerimoğlu (Psikiyatrist) ve Nezih Danyal'dan oluşan yarışma jürisi VALENTIN GEORGİEV (Bulgaristan) karikatürünü 2000$'lık '7-77 Ödülü'ne uygun buldu.

MUSTAFA KEMAL ÜNAL'ın karikatürü

Yine festival kapsamında yer alan çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirmek ve onları barışçıl bir geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen 'YAZMAK EYLEMDİR' konulu Ulusal 7-17 Karikatür Yarışması'na ülkemizin çeşitli kentlerinden çocuklar toplam 413 karikatur çizip gönderdiler. Karikatüristler Tan Oral, Prof. Atila Özer, İzel Rozental, Ercan Akyol, Kamil Masaracı, Mert Gürkan, Prof. Dr. Efser Kerimoğlu (Psikiyatrist) ve Hülya Danyal'dan oluşan yarışma jürisi Mustafa Kemal Ünal'ın (Ankara) karikatürünü 1.000 TL'lik Scrikss 7-17 Ödülü'ne uygun buldu.
Karikatürcüler ödüllerini 16 Nisan Cuma günü Saat: 11.00 de Balgat, Ceyhun Atuf Caddesi No:122 adresindeki Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Gelerisi’nde yapılacak 16. Uluslararası Ankara Karikatür Festivali açılış töreninde alacaklar. (Karikatür Vakfı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder