04 Mart 2010

EKM'de "Nuray Çiftçi Bulut Bebek 20 Yaşında" Karikatür Sergisi!

“Bulut Bebek 20 Yaşında”
NURAY ÇİFTÇİ BANT KARİKATÜR SERGİSİ
Nuray Çiftçi’nin bant karikatürlerinden oluşan sergisi 8 Mart Pazartesi günü Saat:17.30da Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açılıyor.
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle Nuray Çiftçi’yi davet eden Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi aynı zamanda kuruluşundan bu yana ilk kez bir kadın karikatürcünün eserlerine ev sahipliği yapmış oluyor.
1989 yılından beri başta Cumhuriyet gazetesi olmak üzere çeşitli gazetelerde “Bulut Bebek” adıyla yayımlanan bantlardan oluşan bir seçki Eskişehirli sanatseverlere sunuluyor.
Nuray Çiftçi; 1959 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Bölümü'nü bitirdi. Sanat dergilerine illüstrasyonlar yaptı, reklam ajanslarında sanat yönetmeni olarak çalıştı. 1992 yılında Grafikerler Meslek Kuruluşu’nun Billboard ödülünü aldı. Güneş, Cumhuriyet, Aydınlık gazetelerinde yayımlanan Bulut Bebek bant karikatürlerini 1994 yılında Bulut Bebek 1 ve Bulut Bebek 2 adlı kitaplarda topladı.

2007-2008 öğretim yılından bu yana üniversitelerde öğretim görevlisi olarak tasarım dersleri de vermekte olan Çiftçi, bu uğraşlarının yanı sıra, Adam Öykü ve Eşik Cini edebiyat dergileriyle başladığı “Kenarı Çizgili Kısa Öykü”lerini yazıp çizmeyi, Bulut Bebek bantlarını da yayımlamayı sürdürmektedir.

BULUT BEBEK 20 YAŞINDA”
Nuray Çiftçi Bant karikatür Sergisi
Açılış: 8 Mart 2010 Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No: 6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 8 Mart 2010 – 8 Nisan 2010

Eğitim Karikatürleri Müzesi
ekm@anadolu.edu.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder