15 Nisan 2010

"Çağdaş Japon Karikatürleri" Sergisi Açıldı!

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi ile FECO JAPAN kuruluşunun ortaklaşa düzenledikleri “Çağdaş Japon Karikatürleri” sergisi Odunpazarı semtinde bulunan A.Ü. Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açıldı. “2010 Türkiye’de Japonya Yılı” etkinlikleri kapsamında 14 Nisan 2010 Çarşamba günü saat:17.30da açılan sergide izdiham yaşandı. Eskişehirli sanatseverler, karikatürcüler, üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışı Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meryem Akoğlan KOZAK ve Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN yaptı.

Açılış konuşmasında Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak Eskişehirli sanatseverlere ve Japonya’dan gelen karikatür sanatçılarına “hoş geldiniz” dedikten sonra “Bu müzede ‘2010 Türkiye’de Japonya Yılı’ nedeniyle 11 Japon sanatçının 60 eserinden oluşan sergiyi açmaktan çok mutluyum, sergiyi düzenleyen müze elemanlarını da kutluyorum” dedi. Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN da “Üniversite yönetimi olarak böyle uluslararası sanatsal etkinlikleri artarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Serginin açılışına katılan Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu FECO’nun Japonya başkanı Yoshiaki YOKOTA ve ünlü karikatürcü Norio YAMANOI de “Anadolu Üniversitesi Karikatür Müzesi’nde sergi açma olanağı tanıyan yöneticilere teşekkür ediyoruz” dediler. Japon sanatçıların Türkçe olarak yaptıkları teşekkür konuşması izleyiciler tarafından alkışlandı.İlginç Japonya fotografları, Sakura çiçekleri ve samuray görüntüleri atmosferi içinde Çağdaş Japon Karikatürleri Sergisi 5 Mayıs’a kadar izlenebilecek. (EKM)

ÇAĞDAŞ JAPON KARİKATÜRLERİ SERGİSİ
Açılış: 14 Nisan 2010 Çarşamba Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 14 Nisan – 5 Mayıs 2010
Tel: 0 (222) 33 505 80/1693

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder