29 Nisan 2010

Usta Çizer Vehip Sinan Anılıyor!

Usta çizer Vehip Sinan anılıyor!
"Sevimli çizgilerin sevecen babası" Vehip Sinan, dostları ve sevenleri tarafından 29 Nisan perşembe akşamı saat 18.00'de paşlayacak program ile yâd ediliyor.
Türk karikatür ve mizah dünyasından Vehip Sinan yâd ediliyor. ESKADER’in “Bâbıâli Sohbetleri”ne katılacak olan tanınmış yazarlar, gazeteciler ve karikatüristler Vehip Sinan’la ilgili hâtıralarını anlatacaklar.
Türk karikatür ve mizah dünyasından, özellikle 80’li yıllarda karikatürleriyle geniş yankılar uyandıran “sevimli çizgilerin sevecen babası” Vehip Sinan, vefatından on gün sonra dostları ve sevenleri tarafından yâd ediliyor.
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen toplantı “Bâbıâli Sohbetleri” çerçevesinde, Timaş Kitapkahve’de, 29 Nisan Perşembe akşamı saat 18.00’de başlayacak. Toplantıya tanınmış yazarlar, karikatüristler ve gazeteciler katılıyor.
Programa sağlığında birlikte çalıştığı mesai arkadaşları yazarlar, gazeteciler, karikatüristler katılıyor. Bâbıâli Sohbetleri çerçevesinde gerçekleşecek olan “Vehip Sinan Toplantısı”na Mehmet Şevket Eygi, Gürbüz Azak, Yavuz Bahadıroğlu, Yurdagün Göker, Hasan Aycın, Can Alpgüvenç, Sefa Saygılı, Nevzat Bayhan, İbrahim Özdabak, Dağıstan Çetinkaya, Haluk İmamoğlu, Safa Mürsel, Veli Sırım, Demirhan Kadıoğlu ve Muammer Erkul da katılıyor. (Dünya Bülteni)

Vefatından kısa bir süre önce Murat Yılmaz tarafından çizilip "Vehip Sinan'a vefa gecesi" progamında kendisine hediye edilen Vehip Sinan'ın portre karikatürü!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder