19 Mayıs 2010

25.Burdur Müzesi Karikatür Yarışması Ödülleri Verildi!

25.Burdur Müzesi Karikatür Yarışması Ödülleri Verildi!
Burdur Müzesi'nin 25'incisini düzenlediği karikatür yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Burdur Müzesi'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, vatandaşlar ve karikatüristler katıldı.

Lütfü Çakın

Müze Müdürü H. Ali Ekinci yarışmaya profesyonel düzeyde 78 karikatüristin 164 eserle katıldığını söyledi. Seçimde oldukça zorlandıklarını belirten Ekinci, ''Bu eserleri özenle koruyup saklamaktayız. Gelecekte bu zengin koleksiyon bu konuda araştırma yapan bazı bilim insanlarına kaynak olacaktır'' dedi.

Lütfü Çakın ödülünü alırken

Yarışma sonunda birinciliği kazanan Antalya'dan Murat Sarı, ikinci olan Aydın'dan Lütfü Çakın, üçüncü olan Bursa'dan Halit Kurtulmuş, mansiyon ödülü alan Tekirdağ'dan Turan Aksoy, İl Özel İdaresi 25. Yıl Özel Ödülü'nü kazanan Bursa'dan Mehmet Kahraman, Burdur Belediyesi Özel Ödülü'nü kazanan Balıkesir'den Mehmet Zeber, Mimarlar Odası Burdur Temsilciliği Özel Ödülü'nü kazanan İzmir'den Cemalettin Güzeloğlu ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen Burdur'dan Ümmügülsüm Temiz, ödüllerini protokol üyelerinden aldı

Lütfü Çakın'ın ikincilik ödülü kazanan karikatürü

Eserlerin yer aldığı sergisinin gezilmesi sırasında birinciliği kazanan karikatürist Murat Sarı ''Karikatürümde ülkemizin her karış toprağından bir tarihin, bir medeniyetin fışkırdığını anlatmak istedim'' dedi. (Lütfü Çakın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder