12 Haziran 2010

"TMK Mağduru Çocuklar" Karikatür Sergisi Ankara'da!

Sevgili dostlar,

Çocukların durumlarıyla ilgili gelen olumsuz haberlerin yarattığı umutsuzluk kaç zamandır karabasan misali birçoğumuzun üzerine çökmüştü... Hele yeniden düzenlenecek yasa tasarısının bu döneme yetişmeyeceğini ve tatil sonrasına kalacağını söyleyen haberlerden sonra daha da beterdi kırgınlığımız.

'Gün doğmadan neler doğar...' der bir sözümüz. Öyle de oldu ve bugün bu saatte biliyoruz ki çocuklar için hazırlanan tasarı, yeniden düzenlenerek bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu... Ne güzel, kendi adıma nicedir bu kadar huzurlu bir oh çekmemiştim. Umarım, söylendiği gibi olur da çocuklar, kısa zaman sonra nicedir yaşamak zorunda kaldıkları adaletsizliklerin bittiğini görürler artık.
Az buz şeyler değil onların ve de ailelerinin kaç zamandır yaşadıkları...

Çocuklara adalet için ÇİAÇ'nin önderliğinde süren çabalara bir nebze katkı olur düşüncesiyle başlattığımız 'Bütün dünyanın karikatüristleri TMK mağduru çocuklar için ÇİZİN' projesine gelen destek karikatürleri ise İzmir ve İstanbul'dan sonra yakında Ankara'da da olacaklar.

Karikatürlerden bir kısmı BEKSAV - Ankara'nın Atatürk Bulvarı No: 151/1 (Batı Sineması Girişi), Kızılay'daki adresinde 19 Haziran ve 5 Temmuz tarihleri arasında sergilenecek. Serginin açılışı 19 Haziran akşamı saat: 19.00’da. ÇİA Çağrıcıları ve Karikatürist Baki Murat Top'un da katılacağı açılışta ayrıca Deniz Akyürek müzik dinletisiyle bizimle olacak. BEKSAV, ÇİAÇ ve karikatüristler olarak çocuklar için, geleceğimiz için bütün dostları orada görmek istiyoruz.

Dileriz çocuklara dair daha güzel haberleri alacağımız anlar olur Ankara sergisinin açılışı ve o akşam, çocukların sevincini paylaşacağımız bir partiye dönüşür.

Sevgi ve umutla,

Baki Murat Top
Karikatürist
bakimurat@gmail.com
www.bakimurattop.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder