11 Temmuz 2010

"Senin İstanbul'un" Yarışması (29 Ekim 2010)

Merhabalar,
Bizim "İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Gençlik Meclisi"nin "Senin İstanbul'un" adında bir yarışması var. 29 Mayıs İstanbul'un Fethiyle başlayan yarışmamız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına kadar eser alımına devam edecektir.
Bu yarışmada 7 kategorimiz var,
İşte kategoriler ve jüri üyeleri;

Şiir- İskender Pala
Düz Yazı - Alev Alatlı
Ses ve Müzik - Gökhan Kırdar
Video - Sinan Çetin
Fotoğraf - Coşkun Aral
Resim - Mehmet Güleryüz
Karikatür - Salih Memecan

Yarışmanın asıl amacı İstanbulluların kendi İstanbullarını görmek, bunların en can alıcılarını bir kitapçıkta toplamak ve bunu tüm istanbulla paylaşmak.

Yarışma kuralları:
1. Yarışmaya katılımda yaş sınırı yoktur.
2. Yarışma, Seçici kurul üyeleri dışında tüm katılımcılara açıktır.
3. Katılımcılar yarışmaya yalnızca 1 (bir) eser ile katılabilir.
4. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya bir başka kişiye ait olduğunu bildiği/fark ettiği eserler değerlendirilmeyecektir. Her tür olası tartışmalar ve çalıntı iddialarının sorumlusu katılımcı olacaktır.
5. Yarışmaya katılım iki yolla olmaktadır.
a) Posta yolu ile: Katılımcılar eserlerini, 29 Ekim 2010 gününe kadar İBB Gençlik Meclisi, Hamidiye Caddesi, Çelik Han, No:16 Kat 3 Sirkeci – İSTANBUL adresine; Ad Soyad, Açık adres, Telefon numarası ve mail adreslerini yazarak eserle birlikte gönderebilir.
b) Mail yolu ile; Katılımcılar eserlerini, 29 Ekim 2010 günü Saat 17.00’a kadar, Ad Soyad, Açık adres, Telefon numarası belirterek gönderebilir.
6. Eserler hiçbir şekilde iade edilmeyecektir. Telif Hakkı; Katılımcı, katılıma konu eseri teslim ettiği andan itibaren, esere ilişkin olarak 5846 Sayılı Yasa’dan kaynaklanan çoğaltma, yayma, temsil, umuma iletim haklarını, bilabedel İBB Gençlik Meclisi’ne devretmiş olduğunu ve gerektiğinde buna ilişkin yazılı işlemleri bilahare yapmayı peşinen kabul eder. Bu kapsamda olmak üzere Katılımcı, İBB Gençlik Meclisi’nin, eseri, doğrudan veya dolaylı olarak ilgili bulunduğu tüm duyuru, tanıtım ve sair etkinlikler ile görsel / işitsel belge ve materyallerde, eser sahibinin ismini belirterek bilabedel kullanım hakkının bulunduğunu şimdiden kabul ve taahhüt eder. Katılımcı, ibraz ettiği eserin tümüyle kendisine ait bulunduğunu, bu eser sebebiyle 3. kişilerin 5846 Sayılı FSEK ve diğer yasalardan kaynaklanabilecek taleplerinin yegane muhatabının kendisi olduğunu, esere ilişkin cezai sorumluluğun da tamamen kendisine ait bulunduğunu, sayılan hususlara ilişkin olarak İBB Gençlik Meclisi’nin herhangi bir hukuki ve cezai sorumluluğunun bulunmadığını (ve kendisine rücu hakkının mahfuz bulunduğunu) kabul, beyan ve taahhüt eder. Katılımcı, yarışmaya katıldığı ve ödül alan
7. eserin kendisine ait olmadığının anlaşılması durumunda, ödülü 10 gün içerisinde iade etmek zorundadır.
8. Katılım Koşullarında belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde, eser sahipleri ile İBB Gençlik Meclisi arasında çıkabilecek anlaşmazlıklarda, Seçici Kurul hakemlik yapacaktır. Anlaşmazlıkların halinde Seçici Kurul yetkilidir.
9. Katılımcı yarışmaya katılarak yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılır.

Daha fazla bilgi için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder