23 Ekim 2010

O2 Yayınlarından İki Karikatür Albümü!

O2 Yayınlarından İki Karikatür Albümü!
O2 Yayınları, İbrahim Sarı'nın "İşte hayat" ile Servet Gürbüz ve Sönmez Karakurt ikilisinin ortak çalışması olan "Genco'nun yalan dünyası" isimli karikatür albümlerini yayınladı!

İBRAHİM SARI'DAN ÜÇÜNCÜ KİTAP
Sabah grafik servisi yönetmeni İbrahim Sarı, üçüncü kitabını çıkardı. Esprilerin tamamen çizgilerle anlatıldığı "İşte Hayat" adlı kitapta, hiç konuşma balonu yer almıyor
Karikatürist ve grafiker İbrahim Sarı’nın yeni ve farklı kitabı okurlarıyla buluştu.
Usta karikatüristin Pijama Ailesi serisinin dışında ‘strip’ karikatürlerden oluşan ve espirilerin tamamen çizgiyle anlatıldığı yazısız yeni kitabı ‘İşte hayat’, O2 yayınlarından çıktı.
Türkiye’de bu tarz bir karikatür kitabının olmadığını, yurt dışında Jen Jacgues Sempe, Sergio Aragonez ve Mordillo gibi ustalardan esinlendiğini söyleyen Sarı, evde, işte, sokakta sosyal yaşamı konu alarak insanların mizahi durumunu balon yazısı kullanmadan bir kaç kareyle anlatmış. (Medya Tava)

GENCO'NUN MACERALARI ALBÜM OLDU
2005-2008 yılları arasında Penguen mizah dergisinde haftalık olarak yayınlanan "Genco" çizgiroman serisi albüm oldu. Servet Gürbüz ile Sönmez Karakurt'un ortak çalışması olan Genco'nun 3 yıl süren macerası O2 yayıncılık tarafından albüme dönüştürüldü ve piyasaya çıktı. Tüm Genco severlere iyi okumalar...

GENCO'NUN YALAN DÜNYASI...
Bir Servet Gürbüz, Sönmez Karakurt ortak çalışması olan Genco...
Genco; 30’lu yaşları devirmiş, 40’lı yaşlara doğru son sürat yelken açmış; adı gibi bir Gencodur... Yaşadığı mekan; Altıyol, Kadıköy, Fenerbahçe, Bostancı İskelesi güzergahları arasındadır... Şehir hatlarında gişe memuru olarak çalışan Kankası Muzo ve Dayıoğlu Mustafa arasında gidip gelen bir hayata sahiptir.. Genco’nun hayatı hayat değildir... İlkokuldan beri hayatı ertelemiştir... Hep bir sonraki dönemine bırakmıştır yapacaklarını... Ortaokuldayken... Liseye... Lisedeyken üniversiteye ertelemiştir yapacaklarını... “Hep kendi kurduğu YALAN DÜNYASI’na sığınmıştır... 30’lu yaşlar devrildiğinde Genco hala aynıdır... Ne kendine istediği kız arkadaşı bulabilmiş... Ne ana baba evinden ayrilip kendine bir ev kurabilmiş... Ne de dev ideallerine onu yanaştıracak bir çalışma ortamı yaratabilimiştir... Yakışıklı denemez... Güzel de giyinmez... Ne spor ayakkabıya 150 milyon verecek bir yürek vardır... Ne de onu seçip beğenecek, kendine yakıştıracak bir göz estetiğine... Ama yine de memleketin en güzel kızını ister GENCO... Hem manken kadar güzel olacak... Hem Anadolu gelinler gibi çile çeken, fedakar, seven, yiğit, akıllı, özverili.... Aynı Türk filmlerindeki Türkan Şoray, Filiz Akın, Fatma girik karışımı bir kız olacaktır... Haspel kader biriktirdiği parayla ananın, bababının zorlamasıyla bi kooparatif evi almıştır... Ama içini dayayıp döşiyecek yürek yoktur Genco’da... Bir ana evi, bir kooparatif evi arasında gider gelir GENCO... İşte böyle bir adamanın maceralarından oluşur ; GENCO’NUN YALAN DÜNYASI... 1. sayı; Arkadaşım Muzo’yla yayın hayatına adım atmıştır... Kısmetse, 2. sayı; Yalnız Tatil, sırada bekler durur... (Medya Tava)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder