25 Mayıs 2011

Akhisar Karikatür Atölyesi!

AKHİSAR BELEDİYESİ KARİKATÜR ATÖLYESİNDE MUTLU SON!
Yaklaşık 7 ay önce çalışmalara başlayan, Akhisar Belediyesi Karikatür Atölyesi ilk meyvelerini verdi. Akhisar 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri kapsamında açtıkları sergi ile taçlandırdılar. Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde festival süresince açık kalacak sergiden yaklaşık 120 karikatür bulunuyor. Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen açılış törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Latif Çakmak ve Ömer İşçi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, çok sayıda genç çizer ve sanatsever katıldı.

Karikatür eğitimine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “7 ay gibi kısa bir sürede karikatürist Sadık Pala tarafından eğitilen öğrencilerimiz, gördüğünüz sergideki eserleri oluşturdu. Bizde bunları bir albümde topladık. Şenlik boyunca Akhisar halkına dağıtacağız. Aslında bu çalışma baştan çok mütevazi bir şekilde başladı, ancak ciddi anlamda büyüme gösterdi. Geçen yıl ki Çağlak Festivalinde yaptığımız atölye çalışmasındaki ilgi, bizleri yıl içersinde devam etmemize vesile oldu. Ayrıca diğer sanat dallarında da atölye çalışmalarına başladık. Ve devam ettirmeye karalıyız” dedi.

Karikatür atölye çalışmalarını yürüten Sadık Pala “Geçen yıl 3 saatlik bir atölye çalışması yapmıştık. 10 ila 15 öğrencimiz vardı, kendiliğinden gelen öğrenciler bunu devam ettirmek istediler, Belediye başkanımızın da olumlu tavırları sonrası yeni dönem çalışmalara başladık. 7 aylık süren çalışmada yaklaşık 180 öğrenci katıldı. Bu kadar çok ve istekli öğrencinin olması bizleri hayli şaşırttı. İki öğrencimiz katıldıkları ulusal yarışmada dereceye girerek, bizlere bu mutluluğu yaşattı.” dedi. (Karder İzmir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder