13 Mayıs 2011

Karikatürlerle Türk Eczacılık Tarihi!

Karikatürlerle Türk Eczacılık Tarihi!
(KAYSERİ -AA-) 14 Mayıs Türk Eczacılık Günü ve Eczacılık Haftası nedeniyle, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Sergi Salonu'nda karikatür sergisi açıldı.

Eczacı Halil Tekiner'in açtığı 'Türk Karikatüründe Eczacılık Sergisi'nde, 1875'ten 2010'a kadar eczacılıkla ilgili 60 karikatür yer alıyor. 14 Mayıs Türk Eczacılık Günü ve Eczacılık Haftas ı nedeniyle, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Sergi Salonu'nda açılan sergi hakkında bilgi veren Eczacı Halil Tekiner, sergide 1875 yılında Karasinan dergisinde yayınlanan karikatürle 5 Aralık 2009 tarihinde Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan Haslet Soyöz'e ait karikatürün de bulunduğu toplam 60 karikatürün yer aldığını bildirdi.

Tekiner, karikatürün, olayları mizah anlayışı çerçevesinde ve çok kısa bir süre içerisinde insanlara anlatma sanatı olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin ilk karikatüristi olarak bilinen ve ilk mizah dergisi Diyojen'i çıkaran 1835 doğumlu Teodor Kasap isimli bir Rum'dur ve Kayserilidir. Biz de Kayseri'de bir Karikatür ve Mizah Müzesi kurulmasını istiyoruz. Ben elimdeki orijinal karikatürlerin tamamını, kurulacak bir müzeye bağışlamaya hazırım" diye konuştu.


Sergideki karikatürlerin tarihi bir sıra takip ettiğini kaydeden Tekiner, karikatürlerde işlenen konuların, o dönemlerde yaşanan toplumsal olaylara da ışık tuttuğunu vurguladı. (Net Gazete)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder