22 Haziran 2011

Kocaeli Logo Ve Sloganını Arıyor! (30 Eylül 2011)

Kocaeli Logo Ve Sloganını Arıyor
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, basın toplantısı yaparak MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) tarafından başlatılan Marka Kent Kocaeli Logo ve Slogan yarışması hakkında bilgi verdi.Herkesin en fazla iki çalışmayla katılacağı yarışmanın birincisine 7 bin 500 TL verilirken logo kamu ve özel kurumlarda kullanılacak.
ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ
Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu`nda gerçekleşen toplantıya MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, KOÜ rektör Yardımcısı Arif Demir ve proje ortakları katıldı. Vali Topaca, yarışmanın MARKA, Valilik, İl Özel İdaresi, İl genel Meclisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KSO, KOTO ve KOÜ işbirliğiyle düzenlendiğini ifade etti.
KENTİN EKSİĞİ
Kentlerin tanınmasında ve akılda kalmasında marka, slogan ve logolarının önemine dikkat çeken Topaca, ‘`Kenti simgeleyen unsurların bir arada olduğu logo akılda kalıcı olur. Kentimizin büyük eksiği bu şekilde kapanacak. Yarışma MARKA`yı içine alan beş ilde eş zamanlı başladı``dedi.
BİRİNCİYE 7 BİN 500 TL
Yarışmaya dünyanın her yerinden katılım olabileceğini de hatırlatan Topaca, ‘`Bir kişi en fazla iki çalışmayla katılabilecek. Diğer illerdeki yarışmalara katılmak isteyenler de en fazla iki logo ve sloganla yarışmaya girebilecek. Yarışmanın birincisine 7 Bin 500 TL, ikincisine 5 Bin TL, üçüncüsüne 3 Bin TL verilecek``dedi.
KATILIM ÜCRETSİZ
Logo ve tasarımların bölgesel değil Kocaeli`yi kapsayacak şekilde olacağı gibi, yarışmaya amatör ve profesyonel herkesin ücretsiz olarak katılabileceğini dile getiren Topaca, internet ve posta ile teslim edilen çalışmaların seçici kurul tarafından belirlendikten sonra halk oylamasına sunulacağını ifade etti.
HALK OYLAMASINA SUNULACAK
Topaca şöyle devam etti; ‘`Seçici kurul beş eser seçip internet ve sokak anketi ile halk oylamasına sunacak. İlk üç dereceği halk belirleyecek. Yarışma bugün başladı. Son teslim tarihi 30 Eylül 2011. Seçici kurul 3-7 Ekim`de toplanıp seçilen eserleri 7 Ekim`den itibaren halk oylamasına sunacak. Sonuçlar 7 Kasım`da açıklanacak``dedi.
HERYERDE KABUL GÖRECEK
Birinci seçilen logo ve sloganın resmi-genel bir çok kurumda kabul görür olacağını da sözlerine ekleyen Topaca, ‘`Yarışmaya katılmakisteyenler marka.org.tr adresinden başvuru yapabilir. Kocaeli hem sanayi, hem turizm hem körfeziyle çok özelliği olan bir il. Umarım hepsini kapsayan bir logo ve slogan ortaya çıkar``dedi.

Daha fazla bilgi için
http://www.marka.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder