04 Temmuz 2011

6. DQ Uluslararası Karikatür Yarışması (15 Eylül 2011)

6. DQ ULUSLARARASI KARİKATÜR YARISMASI 2011 / "BIRLIKTE 50 YIL"
Stuttgart merkezli yayin yapan e-mizah dergisi "Don Quichotte",bu yil altincisini duzenledigi uluslararasi karikatur yarismasinin konusunu "Birlikte 50 Yil" olarak belirledi.
Don Quichotte dergisi, uluslararasi alanda Turk karikaturunu dunya karikaturu ile bulusturan,dunya gundemindeki konulari uluslararasi duzeyde yarisma ve sergilere donusturencok dilli bir entegrasyon mizah dergisidir.
Yarismamizin amacini "Sirkeci'den trenle baslayan gurbet yolculugunun ellinci yilinda gocun nedenlerini, gocmenlerin sorunlarini irdelemek ve cizgiyle yansitmak" olarak aciklayabiliriz.
Halen Almanya'da yasayan 7 milyonu askin yabanci gocmenin yarisini Turk vatandaslari olusturmakta.Buna karsin Almanya'nin hala bir goc ulkesi olup olmadigi tartisiliyor.Umuyoruz ki; yarismamiza katilan her bir karikatur bu tartismaya en etkili yaniti ve cozumu verecektir.

YARISMA KOSULLARI
1) Yarismaya sadece internet uzerinden
50yearstogether@donquichotte.org
mail adresine karikatur gonderilerek katilabilinir.
2) Yarismaya katilacak karikaturlerin daha once hicbir yarismada odul almamis olmasi veyayinlanmamis olmasi gerekmektedir. Aksi takdirde odulun geri alinabilmesi soz konusu olabilecektir.
3) Karikaturler A3 boyutunda, 200 dpi ve jpeg formatinda olacaktir.(Siyah-beyaz veya renkli olabilir, her turlu boyama teknigi serbesttir.)
4) Gelen karikaturler oncelikle (http://www.donquichotte.org/) internet sitesinin "Bugun" bolumunde sergilenecektir. Boylelikle kopya karikaturlerin veya sartnameye uymayan karikaturlerin elenerek, son zamanlarda oldukca sık yasanan odul krizlerinin onlenebilecegini dusunuyoruz.
5) Yarismaya son katilim tarihi 15 Eylul 2011 'dir.
6) Almanya'da yasayan gocmen kokenli sanatci, yazar,gazeteci ve politikacilardan olusan secici kurul, gelen karikaturleri 20-25 Eylul arasi degerlendirecek,sonuclar ise 30 Eylul tarihinde aciklanacaktir.
7) Odul toreni ve sergi, Ekim ayinda Stuttgart kentinde gerceklesecektir.(Kesin tarih ve sergi salonunun yeri daha sonra aciklanacak.)

ÖDÜLLER
Buyuk Odul: 1.000 Euro
-2 Adet Basari Odulu (Don Kisot Heykelcigi)
- Mansiyonlar

SECICI KURUL
- DQ Karikatur Komisyonu

http://files.donquichotte.org/50yearstogether-rules.pdf

Erdogan Karayel
DonQuichotte.org
http://www.donquichotte.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder