20 Temmuz 2011

İzmirli Çizerlerden Yeni Mizah Sayfası!

İZMİRLİ ÇİZERLERDEN YENİ BİR MİZAH SAYFASI
Uzun yıllar İzmir basınında mizah sayfaları yapan İzmirli çizerler, şimdide Kuşadası’nda yeni bir sayfa ile okuyucu karşısına çıktı. “Neşeli Kuşadası” ismini taşıyan sayfa 15 günde bir yayınlanacak. Kuşadası Postası Gazetesinde yayınlanan sayfanın ilkinde konuk çizerlerde var. Bursa’dan Mehmet Kahraman, Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Balıkesir’den Mehmet Zeber yer alıyor. Kuşadası’nda yaşamını sürdüren Lütfü Çakın’ın mizah yönetmenliğini üstlendiği sayfada Mustafa Yıldız ve Cemalettin Güzeloğlu’nun karikatürleri bulunuyor.

İzmir’de günlük yayınlanan Egede Bugün Gazetesinde Pazartesi günleri “Mizah Salatası” sayfası devam ediyor. 24. haftayı geride bırakan sayfada, usta çizerlerin yanı sıra genç çizeler de yer alıyor. İbrahim Ormancı sayfaya her hafta yazılarıyla renk katıyor. Ayrıca gazete önümüzdeki haftalarda yarım sayfa İzmirli çizerlerin tanıtımına yer ayıracak.

Batı Radyonun yayınladığı, Batı Söz Kent ve Yayın Kültürü Dergisinde “İzmirli Çizerlerin Mizah Sayfası” 4 yıldır sürüyor. Temmuz- Ağustos sayısında dosya Konusu “Kitap ve Kütüphane” olan dergide, bu konuyu içeren karikatürler bulunuyor.

Haftaya yeni bir mizah sayfası daha başlıyor. İzmir'de İlk kez genç ve çocuk çizerlerin hazırlayacağı sayfa "GülenBahçe" ismini taşıyor. Güzelbahçe Belediyesi Karikatür Atölyesinde üretilen karikatürlerden oluşacak sayfada 07- 18 yaş gurubu 30 çocuk bulunuyor. Her ay Güzelbahçe Belediyesi Gazetesinde yer alacak. (Karder İzmir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder