30 Nisan 2012

"Gençlik, Spor, Barış ve Hoşgörü" Konulu Uluslararası Karikatür Yarışması - (01 Eylül 2012)

T.C.
SİNOP VALİLİĞİ
GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSLAR ARASI KARİKATÜR YARIŞMASI”
Yarışmanın amacı; “Gençlik, Spor, Barış ve Hoşgörü” kavramları özelinde dünya karikatüristlerinin düşünmelerini ve ürün vermelerini teşvik etmek ve böylece karikatürün -düşündüren, gülümseten yanıyla- ülkeler/insanlar arasında kardeşlik duygularının gelişimine katkıda bulunmasını sağlamaktır…
1- Yarışma amatör ve profesyonel bütün dünya çizerlerine açıktır.
2- Yarışmanın konusu: “Gençlik, Spor, Barış ve Hoşgörü.” Çizerler eserlerinde bu temaları birlikte iç içe işleyebileceği gibi, birbirinden bağımsız olarak da işleyebilirler…
3- Yarışmaya katılacak eserlerde teknik serbesttir. Eserler daha önce yayımlanmış olabilir ancak hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
4- Katılımcılar en çok 5 adet eser gönderebilirler. Ancak bir çizere birden fazla ödül verilmez.
5- Gönderilecek karikatürler en fazla A3 (29,7 cm x 42 cm) boyutunda, 300 dpi çözünürlüğünde ve jpg formatında olmalıdır.
6- Yarışmaya katılacak eserler 01 Eylül 2012 tarihine kadar e-posta yoluyla; sinopghsimcartoon@gmail.com adresine gönderilmelidir.
7- Eserlerle birlikte bütün sanatçılar adını, soyadını, posta adresini, telefonunu, e-mail adresini, kısa özgeçmişini ve bir adet fotoğrafını da word dosyası olarak göndermelidirler. 18 Yaşından küçük çizerler ( “Gençlik Ödülü” verileceğinden) yaşlarını mutlaka belirtmelidirler.
8- Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler bir albümde yayımlanacak ve bu albüm eser sahiplerine gönderilecektir.
9- Yarışmanın sergisi daha sonra açıklanacak bir tarihte ödül töreniyle birlikte gerçekleştirilecektir.
10- ÖDÜLLER: 1.’lik Ödülü: 1000 ABD Doları+Plaket, 2.’lik Ödülü: 750 ABD Doları+Plaket, 3.’lük Ödülü: 500 ABD Doları+Plaket. 18 yaşından küçük 3 çizere, Gençlik Ödülü: 100’er ABD DOLARI+Plaket. Ayrıca çeşitli kuruluşların koyacakları özel ödüller.
11- Yarışmada ödül kazanan sanatçıların ödül töreni ve sergi açılışına katılmaları halinde yol masrafları dışındaki giderleri karşılanacaktır.
12- Seçici kurulda; karikatür sanatçıları Aşkın AYRANCIOĞLU (Türkiye), Erhan Yaşar BABALIK (Türkiye), Vladimir KAZANEVSKY (Ukrayna), Seyit SAATÇİ (Türkiye), Agim SULAJ (Arnavutluk), Mikhail ZLATKOVSKY (Rusya) bulunmaktadır…
13- Yarışmaya katılan karikatürler, düzenleyen kurumun arşivinde kalacak afiş, takvim, broşür, dergi, gazete vb. organlarda yayımlanabilecektir. Bunun karşılığında eseri yayımlanan sanatçıya o yayından gönderilecektir.
14- Yarışmaya katılan karikatüristler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar.

Aşkın Ayrancıoğlu
aayrancioglu@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder