03 Mayıs 2012

Hakkı Uslu Karikatür Sergisi Açıldı!

Hakkı Uslu Karikatür Sergisi Açıldı!
Kızılcabölüklü karikatür sanatçısı Hakkı Uslu, Karikatür sanatındaki 30. Yılını Kızılcabölük’te açtığı sergi ile kutladı. Kızılcabölük Belediyesinin 100. Kuruluş yılı her ay bir sergi etkinlikleri programı içinde açılışı yapılan karikatür sergisine yoğun bir ilgi vardı. Sergi Kızılcabölük Hanife Ahmet Paralı Yöresel El Sanatları ve Tekstil Müzesi’nde açıldı.
Serginin açılışını Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu, Yard. Doç. Dr. Muharrem Ök, Ulukent Belediye Başkanı Mehmet Neşiray, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Tavas İl genel meclis üyesi Süleyman İsen ve 3. Kızılcabölük Özüstü Şiir Şenliği onur konuğu Bahaettin Karakoç ve etkinliğe katılan şairler birlikte yaptı.
Çok sayıda vatandaşın ve öğrencinin yer aldığı sergi açılışında Karikatürist Hakkı Uslu; “Memleketimde, ilk okulu okuduğum şimdi müze olan bu sergi salonunda ilk karikatürümün yayınlanışından 30 yıl sonra burada sergi açmaktan mutluyum. Burada çizdiğim karikatürlerle sanat hayatıma başladım, yayınlanan ilk karikatürlerimi burada çizdim. O nedenle 30 yıl sergisini burada açmak istedim. Bu imkanı veren sayın belediye başkanı Abdülkadir Uslu’ya teşekkür ederim. Bana kucak açan hemşerilerime ve dostlarıma teşekkür ederim.” Dedi.
Açılışı yapan şair Bahaettin Karakoç da; “Burası sanat kokuyor. Bir yanda karikatür, bir yanda şiir. Bir yanda el dokuması ürünler, bir yanda oyalar, işlemeler… Kızılcabölüklülere tebrik ediyorum. Serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum. “dedi.

Kızılcabölük Belediye başkanı Abdülkadir Uslu “Kızılcabölük Belediyesinin 100. Kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde her ay bir sergi programı içinde bugün Hakkı Uslu karikatür sergisini açıyoruz. Yeni sergilerle bu etkinliklerimiz devam edecek.” Dedi.
30 karikatürün yer aldığı “Hakkı Uslu 30. Yıl Karikatür Sergisi” 30 Mayıs 2012 tarihine kadar açık kalacak.

İsmail Kar
iskocus@gmail.com
http://www.ismailkar.com/
http://karcomic.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder