27 Haziran 2012

Türk Ressamlar Floransa'daki "Opportunita" Adlı Sergide!

Türk Ressamlar Floransa'daki "Opportunita" Adlı Sergide!

Halim Utlu - Ankara
Nur Gökbulut (Ankara), Asli Sinman Kutluay (Ankara), Yasemin Lümalı (Ankara), Ayla Aksoyoğlu (Trabzon), Filiz Öztürk Doğan, Burcin Erdi, Asli Özok, Irem Senemoğlu (İstanbul) ve Ahmet Yeşil'in (Mersin) de eserleri ile yer aldığı,"Opportunita" "başlıklı uluslararası sergi, İtalya'nın Floransa kentinde 25 Haziran'da açıldı.
20 sanatçı katılıyor
Floransa Bienali'nde daha öncede yer alan bazı Türk sanatçıların girişimleri ile düzenlenen ve 64 Rosso Galeri'de açılan ve bu ay sonuna kadar görülebilecek sergiye; Ayla Aksoyoğlu, Alessia Angelucci, Caterina Ciuffetelli, Filiz Öztürk Doğan, Burcin Erdi, Nur Gökbulut (Ankara), Silla Guerrini, Asli Sinman Kutluay (Ankara), Yasemin Lümalı (Ankara), Calogero Marrali, Lisa Nocentini, Asli Özok, Giuseppe Petrilli, Joaquín González Quino, Irem Senemoğlu, Luc Standaert, Mariarosaria Stigliano, Roberta Ubaldi, Giovanni Oscar Urso, Ahmet Yeşil katılıyor.
Belçika,İtalya ve İspanya'dan sanatçılar var
Türk sanatçıların yanı sıra, Belçika, İtalya ve İspanya'dan, resim, heykel, fotoğraf, kolaj ve dijital grafik konularında 20 sanatçının yer aldığı Floransa'daki çağdaş sanatlar sergisinde, eleştirmenler, sanatçılar, yazarlar, sanatseverler ve izleyenler, hem eserleri ve hem de sergiye bizzat katılan sanatçıları yakından tanıma ve konuşma fırsatı buldular. Opportunita / fırsat" adlı uluslararası serginin, İtalya ve Floransa'yı daha yakından tanımak, koleksiyoner, galeri, müze ve sanat atölyeleri tarafından izlenmek ve tanınmak açısından, Türk sanatçıları için fırsat olduğu, bundan sonra sergi taleplerinin giderek artabileceği ifade ediliyor.
Aslı Bıçakçı ve Marco Testa destekliyor
Toplam 9 Türk ressamın eserlerinin yer aldığı uluslararası sergi, İtalyada yaşayan küratör-sanat tarihçi Aslı Bıçakçı ve İtalyan küratör Marco Testa ortaklığında gerçekleştirildi. Yine bu ikilinin İtalya'daki "Surviver "adlı sergisine de katılan Türk sanatçılardan Ahmet Yeşil, Nur Gökbulut, Irem Senemoğlu ve Ayla Aksoyoğlu;
" Ortak çalışmaların ikinci ayağı olan bu sergi, yine bienalde tanıştığımız bazı Türk ve yabancı sanatçıların ortaklığıyla gerçekleşti. Belki ilerde yeni bağlantılarla sergiler yapacağız. Özel galerilerde kişisel sergiler ve yine Türk İtalyan ortaklığında yeni sergi ve etkinliklerde birlikte çalışacağız. Aslı Bıçakçı ve İtalyan küratör Marco Testa, çalışmalarımızı beğeniyor, destekliyor ve orada bizlere yeni kapılar açıyor." diyorlar. (Halim Utlu)


Ressam Nur Gökbulut resmi

Ressam Ayla Aksoyoğlu resmi

Ressam Ahmet Yeşil resmi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder