23 Temmuz 2012

En Kahraman Rıdvan’ı Tanıyan Kakurikuuu Yapsın!


En Kahraman Rıdvan’ı tanıyan kakurikuuu yapsın!
Bazıları Rıdvan’ın adını duyar duymaz “Kakurikuuuuuuu” diye bağırarak süper kahraman taklidi yapıyor; bazısıysa ilgisiz gözlerle bakıyor... 1980 Gırgır doğumlu Rıdvan, 1993’e kadar karikatür âleminin güzide çizgilerinden biri oldu. Şimdi, 17 yıllık uykudan uyanıp Harakiri Mizah Dergisi’nde mesaisine devam ediyor.

ZEYNEP BAKIR
zeynep.bakir@aksam.com.tr

Bir yıl önce yazar-çizer tayfası etrafta fısır fısır konuşuyordu; “Yeni bir dergi çıkıyor, adı Harakiri olacakmış, Kutlukhan Perker ABD’den dönmüş, dergiyi o hazırlıyormuş…” Ve nihayet 2011’de dergi yayınlandı ve 2 sayı sonra sansürü yedi. Ya poşetlenecek ya da 150 bin TL ödenecek. Tüm hayaller suya düştü. Buhranlar, sinir krizleri derken beklendi, sabredildi, sinirler sakinleşti ve bir yıl sonra bu ay Harakiri yeniden, bayilerde sevdiğimiz diğer mizah dergilerinin yanında yerini aldı. Kutlukhan Perker’in de dediği gibi “Poşetten döndüler.”

Dergiyi almamdaki ilk sebep Emirhan Perker’in Komiser Behiç hikâyesini okumaktı. Yanımda yaşı 40’larında olan arkadaşımla sayfaları çevirirken bir anda deliye döndü… “Dur bakayım; Rıdvan bu, Rıdvan geri dönmüş Kakurikuuuu” diye bağırdı. Benim için hiçbir şey ifade etmezken arkadaşımın gözleri sevinçten ışıl ışıl... Sonra ondan ve başkalarından dinledim ‘En Kahraman Rıdvan’ın efsane bir çizgi kahraman olduğunu… Çizeri Bülent Arabacıoğlu’na ulaştım. Hem yeni kahramanım Rıdvan’la hem de Bülent Ağabey’le tanıştım, tanımayanlar da şöyle beri gelsin.

Bülent Arabacıoğlu'yla yapılan röportajı okumak için TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder