25 Ağustos 2012

Seferihisar Belediyesi Karikatür Yarışması (31 Ekim 2012)

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ 2012 1.ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI

Konu: “Sakin Şehir” (Cittaslow) İtalyanca Citta (şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow sakin şehir anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow ağı küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzlarını standartlaştırmasını ve yerel özeliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Küreselleşmenin yaratığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir.Cittaslow hareketi 1999 yılında Grave in Chianti’nin eski belediye başkanı Paolo Saturnunini’nin vizyonu doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Paola Saturnini yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kentlerin kendilerini değerlendirmelerini ve farklı bir kalkınma modeli ortaya koyma fikrini ulusal boyuta taşımıştır. Günümüzde 19 ülkeden 129 üyeye yayılan Cittaslow hareketinin amacı Slow Food felsefesini kentsel boyuta taşımaktır.
Detaylı bilgi: http://www.cittaslow.org/

KURALLAR
*Yarışmaya profesyonel ve amatör herkes katılabilir.
*Karikatürler siyah beyaz veya renkli olabilir, herhangi bir teknik sınırlama yoktur. Orijinal veya kaliteli bilgisayar çıktısı kabul edilir, ancak ıslak imzalı olması gerekmektedir.
*Karikatürlerin boyutu en küçük A4 (21x30 cm), en büyük A3 (30x42 cm) olmalıdır.
*Yarışmaya katılan karikatürler daha önceden hiçbir ulusal veya uluslararası yarışmalarda ödül almamış olması gerekmektedir (Sergilenmiş veya albümde yer almış olabilir). Benzer veya çalıntı karikatür olması durumunda karikatürler elenecek, sorumluluk çizere ait olacaktır.
*Karikatürleri son gönderme tarihi 31 Ekim 2012 ’dir..
*Seçici kurul 10 Kasım 2012 ‘de toplanıp değerlendirme yapacaktır.*Ana fikir ve teknikte yenilik taşıyan karikatürlere özellikle önem verilecektir. Katılımcılar en fazla 3 karikatürle katılabilirler.
*Yarışmada ödül kazanan yarışmacıların yol (otobüs) geliş, gidiş ücretleri Seferihisar Belediyesi tarafından karşılanacaktır.
*Ödül kazanan karikatürcüler isterlerse bir gün konaklayacak belediyenin misafiri olacaktır.
*Yarışma sonucunda Seferihisar Belediyesi yarışmada finale kalan karikatürlerin sergisini açacak, bir albümde toplayıp katılımcılara gönderilecektir.
*Yarışmaya katılan eserler geri gönderilmeyecek ve Seferihisar Belediyesi’ne ait olacaktır.
*Yarışmaya gönderilen karikatürlerin arkasına katılımcı mutlaka adres, telefon, e- posta bilgilerini yazacaktır. Ayrıca karikatürcüler biyografilerini ve fotoğraflarını göndermelidir.*Postada oluşabilecek zarardan sorumluluk alınmayacaktır.
*Ödül töreni Seferihisar Belediyesi etkinliklerinde, Kasım ayı sonunda yapılacaktır.
*Yarışma ile ilgili her türlü bilgi için: http://www.seferihisar.bel.tr/

Başvuru Adresi:
Seferihisar Belediyesi- Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü
Seferihisar- İZMİR

ÖDÜLLER:
1. ÖDÜL: 2000 TL
2. ÖDÜL: 1500 TL
3. ÖDÜL: 1000 TL
MANSİYON: (3 adet) 500 TL
TEŞVİK ÖDÜLÜ:18 Yaş altı (3 adet) 250 TL

SEÇİCİ KURUL:
M.Tunç SOYER
- Seferihisar Belediye Başkanı, Av.Nilgün DURMAZER- Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı, Mustafa YILDIZ- Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi, Lütfü ÇAKIN- Karikatür Sanatçısı, Ömer ÇAM- Karikatür Sanatçısı, Sadık PALA- Karikatür Sanatçısı (Karder İzmir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder