11 Eylül 2012

"Karikatüristler Güngör Kabakçıoğlu İçin Çiziyor" Sergisi Antalya'da Açıldı!

Obur Mizah tarafından düzenlenen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Güngör Kabakçıoğlu’nun 1.ölüm yıldönümü anısına düzenlenen sergi Antalya’da Yenimahalle Kültür Merkezi’nde açıldı.

Sergi açılış sunumunu Yenimahalle Kültür Merkezi Koordinatörü Gülden Gözlem Küçük gerçekleştirdi. Küçük yaptığı konuşmada “Gençlere önem veren Kültür Merkezi’nin amaçları doğrultusunda bu tarz sergilerin çok önemli olduğunu” dile getirdi.

Daha sonra Obur Mizah adına konuşan Emre Yılmaz “Güngör Kabakçıoğlu’nun 1. ölüm yıldönümü anısına düzenlediğimiz sergimizi Kabakçıoğlu’nun doğum yeri olan Antalya’ya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Kabakçıoğlu’nun Türk karikatüründe çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Amacı Kabakçıoğlu’nu tanıtmak olan sergimize desteklerini sunan değerli ailesine, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, Yenimahalle Kültür Merkezi’ne ve sergi katılımcısı değerli karikatüristlere Obur Mizah adına teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Daha sonra Güngör Kabakçıoğlu’nun kızı Zeynep Minkari yaptığı konuşmasında “Babam için düzenlenen bu sergiden dolayı çok mutlu ve duyguluyum. Serginin babamın doğum yeri olan Antalya’da açılması da bizler için ayrı bir mutluluk oldu. Serginin Antalya’da oluşmasını sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, Yenimahalle Kültür Merkezi’ne, Obur Mizah’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Son konuşmayı yapmak için söz olan Antalya Büyükşehir Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Adem Akyürek “Güngör Kabakçıoğlu’nun Antalya adına çok önemli bir değer olduğunu belirterek, Kabakçıoğlu’nun adının daha geniş anlamda duyulması için her yıl düzenlenen karikatür yarışmasında adına bir ödül verilmesi için çalışmalara başlayacaklarının” müjdesini verdi. Belediye olarak böylesi önemli değerlere sahip çıkmaya özen gösterdiklerini dile getirerek Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın acil işleri nedeniyle sergiye gelemediğini ve selamlarını yolladığını iletti.

Sergi açılışında Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Adem Akyürek, Yenimahalle Kültür Merkezi Müdürü Kutsal Kaynak ve Koordinatör Gülden Gözlem Küçük, Kabakçıoğlunun kızı Zeynep Minkari ve eşi Sadık Minkari, sergi katılımcısı karikatüristler Atilla Atala, Kürşat Zaman, Numan Seven, usta karikatürist Nuri Kurtcebe, çeşitli STK temsilcileri ve Antalya halkı büyük ilgi gösterdi.

Sergi 21 Eylül tarihine kadar Yenimahalle Kültür Merkezi’nde izleyicinin karşısında olacak.

Emre YILMAZ
oburmizah@gmail.com
http://oburmizah.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder