03 Ekim 2012

Maydanoz Ekim Sayısı Çıktı!


“SİHNİ SİNİR” MAYDANOZ’DA

İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi 11 Ekim 2012’de İrfan Sayar’ın “Prof. Zihni Sinir Proceleri” Sergisini açıyor. İzmir’in Mizah Dergisi Maydanoz, Ekim sayısında bu sergiyi kapağına taşıdı. Sergide bulunan “Proce”lerden 1 tanesini kapağında yer verdi. Derginin arka kapağında ise Şevket Yalaz’ın karikatürü var.

Maydanoz’un Ekim sayısına yeni isimlerde katıldı. “Pijama Giymem” köşesiyle Feridun Demir, “Leblebi Keyfi” köşesiyle Erdoğan Oruç dergiye renk kattı! Eray Özbek “Metruk” tiplemesiyle her ay aramızda olacak. Bu sayıda köşeleriyle; Cemil Açıkkol, Deniz Dokgöz, Cemalettin Güzeloğlu, H.İbrahim Yıldırım, Murteza Albayrak, Enis Sarıtuç, Oğuz Gürel, Lütfü Çakın, Levent Dağaşan, Saadet Yalçın Demir, Birol Çün, Murat Asın, Hüseyin Haldun Civlez, Taner Sarıçam, Onur Çalışkan ve Özhan Mercan var.

Karikatürleriyle: Altan Özeskici, Murat Yılmaz, Atay Sözer, Mustafa Yıldız, Mehmet Tevlim, Mehmet Saim Bilge, Bülent Dağaşan, O. Yavuz İnal, Turan İyigün ve İ.Serdar Sayar bulunurken, Ege Üniversitesi Karikatür Mizah Topluluğundan Keziban Özkol ve Mehmet Özdemir’in karikatürleri var. Neşe ve Karikatür Müzesi Atölye Çizerleri sayfasında ise; Önder Uğurlu, Derya Kızıldağ, Ege Sarıtuç ve Uğur Başar Demirbek’in karikatürleri yer alıyor.

10 sayının yazarları: İbrahim Ormancı, Ahmet Zeki Yeşil, Cengiz Karakuş, Akif Ulutaş, Görkem Çakın ve Sevda Alkan. (Mustafa Yıldız)