15 Kasım 2012

Cihan Demirci'de​n Çocuklar İçin İmza Günü!


Cihan Demirci çocuklar için yazdığı iki yeni kitabını Tüyap'ta imzalıyor...

Mizah edebiyatına hem yazar hem de çizer olarak 34 yıldır yoğun emekler veren, bugüne dek pek çok gazete ve dergide çalışan, radyo programcılığı yapan, dilimize pek çok deyim-terim-sözcük kazandıran, mizah yazarı-karikatürist ve mizah tarihi araştırmacısı Cihan Demirci, çocuklar için ürettiği "Şiir Küçüğün" ve "Kıkır Kıkır Fıkralar" adlı kitaplarını bu yıl ana teması "Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olan 31. İstanbul Tüyap Kitap Fuarında, 24 Kasım Cumartesi günü Can Çocuk Yayınları standında imzalayacak. (Saat:12.00-14.00 arası)

Cihan Demirci, son 20 yılda gittiği sayısız okulda öğrencilerle biraraya gelerek onlarla söyleşi-atölye çalışması ve imza günleri gerçekleştirdi. Bu nedenle son yıllarda çocuk kitaplarına ağırlık veren Demirci, çocuklar için mizah kitapları üretmeyi sürdürüyor. 27 yılda 41 kitabı yayınlanan Cihan Demirci'nin kitapları 310 bini aşan bir satışa ulaştı. Kitaplarına hem yazar, hem de çizer olarak imzasını atan Demirci, çocuklar için yazdığı kitaplara iki yeni kitap ekledi.

Can Çocuk yayınlarından ardı ardına çıkan kitaplardan ilki; Cihan Demirci'nin mizahi çocuk şiirlerinden oluşan "Şiir Küçüğün" Hem çocukların hem de içindeki çocuğu yitirmemiş büyüklerin keyifle okuyabileceği, kısa, esprili ve zeka açıcı şiirlerden oluşan kitap çocukları eğlenceli bir dize yolculuğuna çıkaracak. Can Çocuk'tan çıkan, Cihan Demirci'nin özgün fıkralarından oluşan "Kıkır Kıkır Fıkralar" da ise çocuklar için üretilmiş birbirinden neşeli, eğlenceli. mizah dozu yüksek fıkralar bulunuyor. (Mizah Haber)