17 Aralık 2012

Bursa Nilüfer Belediyesi Engelliler Haftası Karikatür Sergisi Açıldı!


Merhaba,
Öncelikle engelliliği anlamak ve anlatmak yoluyla toplumsal farkındalık yaratmak adına sunduğunuz katkılar ve emeğiniz için teşekkür ederiz.
Gönderdiğiniz karikatürlerle katkıda bulunmuş olduğunuz "İşte Bütün Mesele Bu: Engelli Olmak" isimli katikatür sergimizin açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleşmiştir.
Açılışa engelli bireyler, aileleri, karikatüristler ve davetiye yolladığımız kamu kuruluşlarından yetkililer,vatandaşlar katılımda bulunmuş; katılımcılardan çok olumlu geri bildirimler alınmıştır.


Sergi, 3 - 13 Aralık tarihleri arasında devam etmiştir. Sergiden fotoğraflar bu e-posta'da ekli dosya olarak gönderilmektedir. Ayrıca sergi öncesi "Bu kenti benim için kolaylaştırdınız mı " yazısı yazan tişörtlerimizi giyerek tüm belediye binalarına engelli arkadaşlarımız ile gittik.Hazırladığımız rozetleri personele tüm gün boyunca takması için dağıtık ve sergi ile ilgili bilgi verdik.Rozetlerimizde Barış içerisinde yaşamı arzulayan barış sembolü içerisinde "eşitmiyiz ?" yazısı yazan engelli ve engelsiz insan figürü bulunmaktaydı.Zihinsel, İşitme, Görme ve Ortopedik engel gurupları bu rozetlerde yer almaktaydı.


Sergi süresi boyunca ilgili vatandaşlar sergiyi izlemişlerdir. Bunun yanı sıra Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'ne gelen katılımcıların ve Bursa'da ilköğretimde okuyan görme engelli öğrencilerin (Sergilenen karikatürler görme engelliler için braille alfabesiyle anlatılmıştır ) ve ailelerinin sergiye katılımı sağlanmıştır.
Sergilenen karikatürler önümüzdeki günlerde Facebook'ta Nilüfer Bizim Ev sayfasında paylaşılacaktır.

 

Nilüfer Bizim Ev sayfası linki:
Bursa'da olup açılışa katılabilen karikatüristlere teşekkür belgeleri Nilüfer Belediye Bşk. Yrd. Ahmet Çakıcı tarafından verilmiştir. Bursa dışından olan katılımcılarımıza teşekkür belgeleri, yaklaşık olarak Şubat 2013 de basılacak olan sergi kataloğu ile birlikte adreslere gönderilecektir.


Çalışmalarınızda başarılar dileklerimizle…
Tekrar her şey için teşekkürler.

Emine Özdilli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder