01 Haziran 2013

Karikatürcüler Derneği Yönetimine Çağrı! - Mizah Aktüalite


Kim olduğumuz önemli değildir. "DOĞRU"yuz biz. "DOĞRU" diye biliniz bizi. Aklı, vicdanı mantığı olan her karikatürcünün sesi olmaya devam edeceğiz... Ülkenin her yanında uyanış var. Bu uyanış derneğin tek adamlık anti-demorkratik yönetimine de yansısın... Karikatürcülerinin karikatürlerini politik diye, başımız ağrır diye bugüne kadar web sitelerinde sansür uygulayan, dernek binalarından atılma korkusuyla davranan üç beş ahbap kişiyle Nevizade'de, Kadıköy'ün meyhanelerinde vakit geçiren, karikatür çizmeyen, yazı yazmayan bir adam dernek yönetiyor. Hepiniz farkındasınız bilmediğiniz bir şey değil. Lütfen bu çağrıya destek verin!!!

Mizah Aktüalite
Mizah Adamı - Editör


Karikatürcüler Derneği Yönetimine Çağrı !

Ülkede yaşanan baskıcı rejimin karşısında yıllardır tepkisiz kalan, hiç bir somut etkinlik göstermeyen, bir sivil toplum örgütü olan Karikatürcüler Derneği'nin artık ciddi bir karar alıp, tüm üyeleriyle birlikte harekete geçme ve tavır koyma zamanı gelip geçmiyor mu?

Bugüne kadar Sultanahmet'teki dernek binasından kovulma korkusuyla sus-pus olanların, dernek web sitelerinden, üyelerinin politik çizgilerini sansürleyen bir zihniyetin, içki masalarında fikir yürütmelerinin hiç bir faydası yoktur...
Halk harekete geçmiştir. Karikatürcülerimiz sosyal medyada kendi çabalarıyla çizgileriyle direnişe destek vermektedirler. Dernek başkanına çağrımızdır. Korkunun ecele faydası yoktur. Siz de biliyorsunuz ve farkındasınızdır ki o dernek binası önünde sonunda elinizden alınacaktır ki zaten resmi olarak sizin değildir. Öyleyse bu korku niye? Aşağıdaki "para kazanmıyor (!)" diye sızlandığınız iktisadi kuruluşunuzun üç kuruşluk (!) geliri mi size engel olan? Şanlı geçmişi direnişle, mücadeleyle dolu olan zat-ı muhteremin artık eski yiğit kimliğine dönüşmesi ve bu soylu ve kutsal mücadeleye destek vermesi, bizzat ülkesini, cumhuriyetini seven üyeleriyle birlikte içinde bulunması bekleniyor. Aksi takdirde tarih sizi de yargılayacaktır.

Beyefendi! Bırakınız artık, üzerinizde oluşan her olumsuz etkinin ardından, kafanıza göre, kimseyle paylaşmadığınız yeni bir takım parlak (!) fikirlerinizle yurt-dışı etkinlik projeleri planlamayı. İnanın halkın umurunda değil şu an sizin bilmem felan filan ülkeyle ortak sergi düzenleme projeniz. Bırakınız bu işleri sonraya. Dışarıdan 30 adam getirdiniz de ne oldu? Neye, kime yararı oldu? Kimin haberi oldu bu ülkede müthiş sanat etkinliğinizden? Doğru dürüst kamuoyunu bilgilendirmeyi, halkın etkinliğe katıılımını bile beceremiyorsunuz... İktidarların bindirilmiş kıtalarla meydanlara partili toplamasından hiç farkı olmayan üç-beş bilemedik 15 karikatürcüyle kendi kendinize etkinlik yapıyorsunuz. Sinirlenmeyiniz. Yalan mı? Bırakınız kişisel hırslarınızı, öfkelerinizi, egolarınızı. Bugün kim istese benzer projeleri bir şekilde gerçekleştirir. Karikatürcüler Derneği'nin ya da Metin beyin marifeti diye hiç bir değer ifade etmez! Zaman onurlu bir mücadele zamanıdır. Sergilerinizin, karikatürlerinizin geleceği açısından bu şarttır ve çok daha önemlidir. (Mizah Aktüalite)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder