10 Ağustos 2013

"Kral Çıplak" Geliyor!


KRAL ÇIPLAK GELİYOOOR!

Duyduk duymadık demeyin! Kral’ın çıplak olduğunu söyleyen dergi geliyor. Soruları duyar gibiyim… Nasıl bir dergi bu? “Hmmm anladım piyasadaki dergiler gibi olacak” dediğinizi de duyar gibiyim. Hatta kafanızda bolca soru işaretleri var. Haksız mıyım ama? E malum, alışılmış belli bir dergi mantığının olduğu bir yerde bu sorunun ilk akla gelen soru olması normal. Haklısınız. Amaaan boşverin bu soruları… Bu derginin tek amacı, adından da anlaşıldığı gibi “Kral Çıplakkk!” demek bu kadar basit. Nasıl bir dergi olacağına çizerler, yazarlar ürettikleriyle belirleyecek. O zaman ne duruyorsunuz? Haydi üretelim! J

Derginin çıkması için elbette bazı şeylere ihtiyaç var. Ne mi lazım? Buyrun aşağıda;

1- Öncelikle üreten insanlara ihtiyaç var. Bu üretimler karikatür, mizah yazıları, çizimler, resimler hatta grafik çalışmaları ve hatta ve hatta kimsenin aklına gelmeyen üretimler de olabilir. Kafanı belli kalıplara sokma! Ne üretiyorsan yolla bize! J

2- İkinci maddemiz yayınımızla ilgili. İlk aşamada paramız olmadığından dolayı baskı işine giremeyeceğiz (Huyum kurusun çok açık sözlüyüm. Bazen başıma bela oluyor ama ne yapayım). Bu nedenden dolayı sayılarımızı internetten çıkaracağız. Büyük ihtimalle pdf olur. E olsun. Üretimlerimizi ve düşüncelerimizi belirtmemiz için illa basılı bir malzeme mi olacak canım. Teknoloji gelişti. İnternette ciddi bir mecra artık. Tabi basılsa fena olmaz ama ne yapalım söyledim ya paramız yok J Ama paramız olsun söz bu dergiyi bastıracağız. Tabi bunun yanında üretim yapan değerli insanlara telif de ödemek isterdik. İlk aşamada zor görünüyor. Hele bir başlayalım, her şey güzel olsun, söz telif işini de çözeceğiz. 

3. Madde

-Peki efendim bu derginin siyasi görüşü olacak mı?
-E tabi ki olacak.
-Peki hangi taraftan olacak?
-Taraf derken?
-E işte sağ mı, sol mu yoksa orta yol mu?
-Valla canım bu dergi öyle insanları üçe beşe bölmeyecek. Burada herkes olacak. Önemli olan güzel işler üretmek ve elbette “Kral Çıplakkk!” diyebilmek. Zannedersem anlatabildim.
-Evet teşekkürler J

Eveeet üç maddeyle derginin ihtiyaçlarını ve kısaca yapısından bahsettik. Şimdi gelelim derginin içeriğine;

Bu konuda sayfalarımızın içeriğinden bahsetmemiz daha doğru olacak gibi geliyor bana.
Normal olarak bu bir dergi olacağından bir kapağı olmalı. Bu kapakta illa “şu” kişinin çalışması olmayacak. Kim o sayı güzel ve güncel bir kapak yaparsa hooop kapağa yerleşecek ve o sayının gözdesi olacak J Nasıl ama? Bence kıyak. Bunun için ne yapabilirsiniz. Bu haftaki kapak benden, diyerek bize yollayabilirsiniz tabi ki. Aç parantez-İletişim bilgilerini bu yazının sonunda bulabilirsin-Kapa parantez.

Kapağı çevirdikten sonra ilk sayfalarımızda güncel politik olaylar olabiliiir, sosyal olaylar olabiliiir falan filon… Yani güncel olsunda ne olursa olsun içerikli çalışmalar yer alsın. Bu iki yada 3 sayfa olabilir. Bu çalışmalar da işte çizim, yazı filan olcak. Bunu söylememe gerek yok sanıyorum J
Gelelim iç sayfalara. Efendim kooocaaman bir sayfada tek bir çizer yada yazar da olur. Koca sayfayı bölüşedebilirsiniz. Yani mekan sizin. İstediğimiz gibi kullanacağız işte. Ama Türkiye gündemi ağırlığımız olacaktır elbet. Fakat istiyoruz ki dünyada olup bitenleri de işleyelim. He tabi sen dersen ben politika işlemem bi tip çizerim kendimi ifade ederim. Ona da açığız, ne demek, seni mi kırcaz?

Son olarak da hangi sürelerde çıkacak bu dergi ona değinelim. İlk aşamada aylık düşünüyoruz. Sonra baktık üretimler çok hızlı çıkıyor ve yerimizde duramıyoruz, haftalıkta yaparız. Heyt be kim tutar bizi!

Gelelim son sözlere. Başta da değindiğim gibi her türlü üretime büyük saygımız var. İsteğimiz şu ki izleyiciye farklı çalışmalar da gösterelim. Evet haklısın belli bir mizah dergisi mantığı var, okur da buna alıştı. Ya en azından küçük değişiklikler yapalım be kardeşim. He değişiklik derken, yazılı karikatürde olsun, strip dediğimiz bant karikatürde, çizgi romanda olsun, yanında yazısız evrensel dediğimiz karikatür de olsun. Sonra mizah yazıları da olsun, kısa kısa yazılar da olsun. Çizim de olsun, grafik çalışmalar da olsun. Zaten bunlar ifade aracımız. Meselemiz üretmek olsun! Çok mu şey istiyorum?

Neyse düşüncelerim bunlar. Derdimi anlattım sanırsam. E haydi o zaman yolla çalışmalarını!  

Ben kim miyim? Hani o “Kral Çıplak” diye bağıran çocuk var ya… Yok yok o ben değilim. Ama o çocuğa “Helal olsun be!” diyen biriyim işte J

İletişim adresi: 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder