14 Ağustos 2013

Mustafa Yıldız'a Şakir Süter Ödülü!


“AZİZ BABA” ÖDÜL GETİRDİ
Bergama Belediyesi tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen Şakir Süter  Gazetecilik Yarışması'nda, İzmirli çizer Mustafa Yıldız "Aziz Baba" karikatürüyle ödülle layık bulundu. Yıldız, ilk yarışmada da MAYDANOZ'la ödül almıştı.
Belediye haberleri yapan gazetecileri teşvik etmek, gazetecilerin mesleki gelişmelerini sağlamak, her yıl başarılı çalışmalarını özendirip, ödüllendirmek, bunları gelecek kuşaklara birer örnek sunabilmek amacıyla düzenlenen yarışmada, karikatürist Yıldız “Aziz Baba” karikatürüyle ödüle layık bulundu. Geçen yılbaşında yayınlanan karikatüründe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Noel Baba olarak çizmişti.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanan büyük jüri; haber, inceme& araştırma, röportaj, karikatür ve fotoğraf dallarında gazetecileri ödüllendirdi. Değerlendirme sonucunda ayrıca 3 özel ödül verilmesine karar verildi.
Ödüller, Şakir Süter’in 6. Vefat yıldönümü olan 27 Ağustos’ta, Bergama’da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.


Mustafa Yıldız Kimdir?
1959 yılında Manisa’da dünyaya geldi. Küçük yaşlarda başlayan karikatür çizme sevdası, daha sonra tutkuya dönüştü. İlk karikatürü 1976 yılında Akbaba ve Fırt Dergisi'nde yayınlandı. Ayni yıl Ege Ekspres Gazetesi'nde başlayan yerel gazete çizerliği halen birçok gazete ve dergide sürüyor.
Karikatürcüler Derneği ve Mizah Üretenler Derneği üyesi, Çağdaş Sanatçılar Platformu Karikatür Sanatçıları Grup Başkanlığını sürdürüyor.
Kişisel ve karma yüzlerce sergi açan Yıldız, okullarda karikatür eğitmenliği yapıyor. Karabağlar ve Dikili Belediyeleri ile 4 kez karikatür ve mizah festivali düzenleyen Yıldız, yine birçok belediyede karikatür yarışması düzenlenmesinde öncülük etti, karikatür kursları verdi.
Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda 37 ödül sahibi Mustafa Yıldız, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hasan Tahsin Gazetecilik yarışmasında da ödül sahibi.
haberhurriyeti.com
gundemotuzbes.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder