17 Eylül 2013

3.Turhan Selçuk Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni Yapıldı!

ts5

Soldan sağa yarışmada birinci olan karikatürist Oktay Bingöl, Ruhan Selçuk, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Kamil Masaracı

3.Turhan Selçuk Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni Yapıldı!
Milas Belediyesi Turhan Selçuk Karikatür Evi’nde açılan sergi öncesinde bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yarışma sayesinde Milas’ın dünyanın farklı ülkelerinde konuşulan bir ülke olduğunu belirterek, “Yarışmaya katılan tüm karikatürler bizim için değerli. Ödül alan karikatürlerden bir katalog yaptık. Ayrıca, beğenimizi kazanan ve yarışmaya katılan tüm eserler bizim arşivimizde yer alacak.  Mütevazi bir ilçeden böyle yarışmanın çıkması çok önemli."
İkinci olarak söz alan Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk “Sanat insanlığı sonsuzluğa taşıyan olguların başında yer alır. Karikatür öyle bir sanat dalıdır ki, düşüncelerin fotoğrafını çekiyor ve çizgiye dönüştürüyor. Karikatür kaynağını güncel, yerel, evrensel her türlü konudan alan tüm dünya insanlarının sorunlarını paylaşan onları güldürürken düşündüren, düşündürürken eğiten belki de tek sanat dalıdır. Turhan Selçuk hep sınırları olmayan bir dünya düşledi. Karikatürün evrensel lisanını olağanüstü çizgileriyle yakalayarak bunu gerçekleştirdi” dedi.
Sergi açılışndan önce Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Ev'de 25 çocuğun katılımıyla karikatür atölye çalışması yarışmanın üçüncüsü A. Ali Aksan tarafından gerçekleştirildi. 3. Uluslar arası Milas Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin ardından akşam saatlerinde Milas Atapark'ta düzenlenen törenle ödül kazanan karikatüristlere ödülleri verildi. (Obur Mizah)
ts4

ts3

ts2


ts01

1 yorum: