18 Kasım 2013

5. İzkuş Karikatür Yarışması Sonuçlandı!


5. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI
Ulusal ve uluslararası alanda birden fazla koruma statüleri bulunan İzmir Kuş Cenneti’nin; biyolojik çeşitliliği ve ekolojik dengeleri açısından önemini, ülke turizmine sağlayacağı katkıları, doğal yaşamın korunmasında dünya üzerindeki en önemli bölgelerden biri olduğunu gözler önüne sermek için düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale gelen Karikatür Yarışmasının 5. si bu yıl Ağustos ayında başlanmış, son katılım tarihi 25 Ekim 2013 olarak belirlenmişti. Eserlerin gönderilmesinin tamamlanmasının ardından 16 Kasım 2013 tarihinde saat 14:00’de İzmir Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi’nde; Doğa Koruma ve Milli Parklar IV. Bölge Müdürü Sayın Rahmi BAYRAK, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Mesut ÖNEN, İksev Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Filiz ECZACIBAŞI SARPER, Birlik Müdürümüz Sayın Dr. Tamer SEYİS, Mimar, Karikatürist Sayın Eray ÖZBEK, İzmirli Gazeteci, Yazar, Fotoğraf Sanatçısı Sayın Lütfü DAĞTAŞ, karikatürist Sayın Mustafa YILDIZ, Karikatürist Sayın Cemalettin GÜZELOĞLU, Ressam-Karikatürist Sayın Ayten KÖSE’nin katılımı ile 5. Ulusal Karikatür Yarışması Jüri Toplantısı gerçekleşmiştir.


Yarışmaya 144 kişi 275 eserle katılmıştır. Gönderilen karikatürler sergiye değer görülecek, 18 yaş altında mansiyon ödülü alacak ve dereceye girecek eserler olarak üç kısımda değerlendirilmiştir.
 Jüri üyeleri sergiye değer görülen eserlerin değerlendirilmesiyle yarışmaya başlamış ve bu eserlerin arasından dereceye girenleri belirlemiştir. Yapılan değerlendirmelerden sonra birincilik ödülü Kürşat ZAMAN’ın Yuvadır Kuşları adlı eserine verilmiştir.
 18 yaş altı Karikatüristlerin eserlerinin ayrı değerlendirildiği yarışmada mansiyon ödülü oyların eşit çıkması sonucu Merve ÇELİK’in Kuş Cenneti eseri ile Aslıhan YAZICI’nın yapmış olduğu esere verilmiş ve ödülün iki karikatürcünün arasında paylaştırılması kararı alınmıştır.


Birincilik Ödülü: Kürşat ZAMAN (Yuvadır Kuşlara)


İkincilik Ödülü: Bayram BAĞCI (Kesişim)


Üçüncülük Ödülü: Burak ERGİN (İzmir’i Taçlandırılan Kuş Cenneti)


Birinci Mansiyon Ödülü: Emrah ARIKAN (Simit)


İkinci Mansiyon Ödülü: Mustafa Çağlar SOYARAT (Yalnızlık Adası) 


Üçüncü Mansiyon Ödülü (18 Yaş Altı Birincisi): Aslıhan YAZICI


Üçüncü Mansiyon Ödülü (18 Yaş Altı Birincisi): Merve ÇELİK (Kuş Cenneti)

Mustafa Yıldız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder