17 Şubat 2014

Karder Manisa'dan Muhteşem Açılış!


KARDER MANİSA’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilcisi İbrahim Atabey'in gayretleri neticesinde Manisalı 21 karikatürist bir araya gelerek Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonu'nda eserlerini beğeniye sundu.


45'lik Karikatür Sergisi'nin açılışına Manisa Valisi Abdurahman Savaş, İl Milletvekilleri, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, sergide eserleri olan Manisalı Çizerler; Sadık Pala, Mustafa Yıldız, Orhan Peynirci, Murat Dolgun, İbrahim Topaloğlu, Suha Bulut, Engin Boğaz, Seyfettin Peynirci, Büşra Çiçek, Simge Hanaylı, Enes Erdinç ile Manisalı sanatseverler katıldı. Serginin açılışında konuşan Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilcisi İbrahim Atabey, serginin amacının unutulan karikatüristliğe gençleri özendirmek ve Manisalı karikatüristleri ön plana çıkarmak olduğunu söyledi. Atabey, sergide 21 karikatüristtin kendi çizdiği 45 eserin sergilendiğini söyledi. Atabey ayrıca, İzmir, İstanbul, Ankara, Malatya ve Almanya'da da sergi açmayı hedeflediklerini söyledi.


Konuşmanın ardından Vali Savaş, Manisa Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve beraberindeki protokol üyeleri sergini açılış kurdelesini kesti. Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilcisi Atabey, Vali Savaş ile beraberindeki protokol üyelerine sergiyi gezdirerek karikatürler hakkında bilgi verdi. Sergi, 18 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Sergi açılışında önce Manisa’nın yerel televizyonlarında “ETV” ye canlı yayında konuk olan İbrahim Atabey, Mustafa Yıldız, Orhan Peynirci, Murat Dolgun ve Seyfettin Peynirci sergi hakkında geniş bilgi verirken, karikatür ve mizah konusunda düşüncelerini dillendirdi.


Akşam yemeğinde bir araya gelen karikatüristler gecenin geç saatlerine kadar sohbet edip, günün yorgunluğunu giderdiler. Diğer il ve ilçelerdeki sergi açılışlarında buluşmak üzere söz kestiler. (Mustafa Yıldız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder